Jump to content

naredba o smještaju i upozorenje -molim mišljenje


planinac

Preporučene objave

Pješak hoda sredinom kolnika u vidno pijanom stanju. Policija ga privodi u postaju gdje se alkotestira ( više od 1,5 g/kg). Temeljem ČL.245. st 8. Prekršajnog zakona, policijski službenik "pješaku" izdaje pisano upozorenje u vezi počinjenog prekršaja iz čl. 124. st 1., ZOSPC-a te "pješaku" temeljem čl. 137. st. 1. t.1., Prekršajnog zakona izdaje  Naredbu o sještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sretstava. Zadržavanje je trajalo od 20,00 do 06,00 sati.

Dakle, postoji tumačenje da ovakvo postupanje policije nije u skladu sa zakonom, odnosno da se u svakom slučaju primjene čl. 137. st. 1. t.1., Prekršajnog zakona (izdavanja  Naredbe o sještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sretstava) mora izreći prekršajno pravna sankcija odnosno da se počinitelju mora uručiti Obavijest o počinjenom prekršaju ili obvezni prekršajni nalog i da se u slučaju zadržavanja nikako ne može primjeniti mjera pisanog upozorenja. Dakle, ponavljam, ovakvim tumačenjem se inzistira na obligatornoj obavjesti o počinjenom prekršaju i mjeri zadržavanja.

Molim ako neko može proučiti slučaj i odgovoriti mi koje je tumačenje ispravno. Osobno sam mišljenja da je u početno navedenom slučaju policija ispravno postupila jer ne vidim nigdje da je mjera zadržavanja obligatorno povezana sa Obavjesti o počinjenom prekršaju ili obveznim prekršajnim nalogom.

Unaprijed zahvalan,

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija