Jump to content

ubrzo u blokadi


marko323

Preporučene objave

Pozdrav svima,

znam da ima tisuću tema vezano za ovrhe i blokade računa, i da svatko ima neku svoju priču, pa bih i ja ovim putem krenuo sa svojom, ako netko ima savjet za preporučiti.

Naime, trenutačno nisam pod ovrhama niti mi je račun blokiran ali očekujem kroz naredne dane da se nažalost i to promijeni. Situacija je sljedeća, imam plaću cca 6.500,00 + 200 kn prijevoz jedan kredit 130.000.00 kn (rata 1.650,00kn) i dva manja cca oba 40.000,00 (nekih 1.200 kn za oba) uz još jedan revolving od 20.000,00, naravno sa svime kasnim uglavnom jednu ratu (šuplje u prazno) te mi je prije 15 dana aktivirana zadužnica na zapljenu plaće od ovog većeg kredita (kasnio ratu i pol =2.500,00kn) koju je zaprimio moj poslodavac i FINA, naša divna FINA odmah je skinula navedeni iznos s tekućeg računa uz naknadu(21.6.), ali isto tako poslodavac je prilikom isplate plaće sad za lipanj(2.7.), plaću umanjio za isti iznos. Sad banci je vidljiva uplata poslodavca dok sredstva ovršena od FINE ne jer navodno sad postoji neki period od 60 dana gdje oni meni omogućavaju da dam suglasnost da se ta sredstva zapljene ili suprotno pa te novce drže u nekom svom međuprostoru. Pa sad kreće od šaltera do šaltera malo u banku pa malo u FINU, FINA čeka suglasnost od banke da im javi da nemaju potraživanja, banka navodno čeka FINU da ih pita imaju li još potraživanja i tako u krug. Ok znam, sam pao sam se ubio, međutim u međuvremenu pokušavam realizirati kredit kojim bi zatvorio sve obveze u jednu u svojoj matičnoj banci od koje sam dobio odgovor da sam kreditno sposoban prije ove melodrame, ali su me danas tražili novu platnu listu za lipanj na kojoj je vidljiv ovaj odbitak od 2.500,00 kn. Je li moguće da će mi taj kredit za zatvaranje obveza odbiti nakon ove situacije ili postoji još mogućnost da prođe.


Ako netko ima iskustva sa sličnim?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , marko323 je napisao:

Sad banci je vidljiva uplata poslodavca dok sredstva ovršena od FINE ne jer navodno sad postoji neki period od 60 dana gdje oni meni omogućavaju da dam suglasnost da se ta sredstva zapljene ili suprotno pa te novce drže u nekom svom međuprostoru. Pa sad kreće od šaltera do šaltera malo u banku pa malo u FINU, FINA čeka suglasnost od banke da im javi da nemaju potraživanja, banka navodno čeka FINU da ih pita imaju li još potraživanja i tako u krug.

Nakon zaprimanja osnove za plaćanje Fina daje nalog bankama da zaplijene sredstva ovršenik, te da nakon 60. dana od dana donošenja nepravomoćnog rješenja zaplijenjena sredstva prenesu na račun ovrhovoditelja. Zaplijenjena novčana sredstva stoje na posebnom računu u Fini (i s njima nitko ne može raspolagati tj. ni ovrhovoditelj ni ovršenik) kroz 60. dana od početka blokade, a u slučaju da dođe do odgode postupka sve dok ovršni postupak nije pravomoćno dovršen. Prema tome, ako banka ne odreagira i ne povuče svoja potraživanja, Fina će nastaviti postupati nakon proteka roka od 60. dana.

prije 2 sati , marko323 je napisao:

Je li moguće da će mi taj kredit za zatvaranje obveza odbiti nakon ove situacije ili postoji još mogućnost da prođe.

 

Ovo isključivo ovisi o bankama i njihovim uvjetima kreditiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija