Jump to content

Rješavanje nasljeđenih dugova


Franko321

Preporučene objave

Moze li mi netko objasniti kako funkcioniraju stvari u naslijeđivanju dugova nakon ostavinske rasprave. Svi govore da se dugovi dijele na dijelove koliko je ko naslijedio nekog dijela. A po bankama i ostalim institucijama govore da to ne rade i da se u biti mogu naplatiti od jednog naslijednika koji je i malo volje spreman pokazati da bi vratio, a sa drugim se mi moramo boriti da nam nekako vrati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 16 minuta, Franko321 je napisao:

govore da to ne rade i da se u biti mogu naplatiti od jednog naslijednika koji je i malo volje spreman pokazati da bi vratio,

Nemora ni pokazati volju,obzirom da se radi o solidarnoj odgovornosti nasljednika za dugove ostavitelja,slijedom čega svaki dužnik solidarne obveze odgovara vjerovniku za cijelu obvezu i vjerovnik može zahtijevati njezino ispunjenje od koga hoće, sve dok ne bude potpuno ispunjena, ali kad jedan dužnik ispuni obvezu, ona prestaje za sve dužnike, pa je onaj tko ispuni obvezu u cijelosti ovlašten zahtijevati od ostalih nasljednika da mu naknade dio isplaćenog dugovanja ostavitelja koji otpada na svakog nasljednika, budući da se među nasljednicima dugovi dijele razmjerno njihovim nasljednim dijelovima, ako oporukom nije drugačije određeno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija