Jump to content

problemi s podstanarstvom


gloda

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima,

živim u podstanarstvu s još dvoje cimera nekoliko  godina. Cimer koji je pronašao stan sklopio je ugovor o najmu s vlasnikom stana (preko agencije) u kojem je i moje ime zabilježeno kao korisnik stana. Treća osoba se naknadno pridružila i njeno ime ne stoji u ugovoru nego, kako smo informirani, agencija je jednostavno mailom odobrila njegov ulazak u stan. Trenutna situacija je takva da nama jednostavno ne odgovara imati tu treću osobu u stanu i želimo da se odseli međutim odbija i  stvara probleme. Pošto je riječ o problemu koji međusobno očito nećemo riješiti osim fizičkim izbacivanjem osobe iz stana, interesira me ima li cimer koji je naveden kao jedini najmoprimac stana, pravo birati tko će s njim živjeti i prislilti tu treću osobu da se iseli, budući da treća osoba nije dio originalnog ugovora? Koje su opcije osim prekida ugovora i iseljenja iz stana sve trojice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , Spitfire je napisao:

Naravno da se stanom ne može koristiti osoba koja nije navedena u ugovoru o najmu dulje od 30 dana bez pristanka vlasnika. Ukoliko je ta agencija dala dopuštenje bez dozvole vlanika i to na koje vrijeme, neka izvole to dopuštenje opozvati. 

vlasnik jest naknadno odobrio, znači li to da samo on može i tražiti iseljenje te osobe? Pretpostavljam da moj cimer kao najmoprimac nema tu moć nego moramo to probati riješiti s vlasnikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako cimer nije dao u podnajam uz suglasnost vlasnika tako mu ne može isti ni otkazati. Činjenica da je vlasnik dao odobrenje nije razlog prema zakonu da svima otkaže najam stana, nego kako je dao odobrenje tako ga može i povući (valjalo bi imati i nekakov razlog). I to bi valjalo odraditi onako kao je i do sada rađeno, uz posredovanje agencije. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija