Jump to content

Ovrha bez prethodno poslane opomene


shlede

Preporučene objave

Dobio sam prijedlog za ovrhu zbog neplaćenih računa instalacije razdjelnika. Računi su iz 2016 godine i stvarno su neplaćeni.

S moje strane je problem u tome što sam negdje zagubio te uplatnice (12 mjesečnih rata) ali ne osporavam da sam ih dužan platiti. 

Dapače, dobio sam opomenu za neplaćanje prve tri rate i tu sam opomenu uredno platio (prije godinu dana valjda). No nakon toga nikakve opomene nisam dobio.

da li postoji obaveza slanja opomene za neplaćanje prije pokretanja ovrhe? I da li se ima smisla žaliti na ovršni postupak zbog toga?

U svakom slučaju namjeravam platiti obavezu koju imam (na osnovu podataka iz prijedloga za ovrhu) ali bih htio izbjeći plačanje javnobilježničkih pristojbi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Davatelj usluge nije dužan slati opomene, a ako ih šalje tada ih ne smije naplaćivati. Ukoliko bi Vam ovo bio jedini osnov za prigovor, tada radije odustanite i podmirite glavnicu zajedno sa kamatama, te troškovima ovršnog postupka. Ukoliko još nije protekao rok za dobrovoljno ispunjenje obveze, tada ne morate plaćati predvidive troškove ovršnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, shlede je napisao:

A troškovi ovrhe se isplaćuju isto direktno ovrhovoditelju (firmi čije račune nisam platio) ili podvjetniku koji ih zastupa?

Kako piše da je rok plaćanja 8 dana od primitka ovršnog prijedloga, ako platim u tom roku da li je potrebno o tome obavijestiti ovrhovoditelja?

Sve plaćate kako Vam je navedeno u tom ovršnom prijedlogu, znači u korist ovrhovoditelja iz ovršnog prijedloga i na broj koji Vam je tu naveden.

Bez obzira da li dugovanje podmirite u roku ili ne, uvijek pismenim putem obavijestite drugu stranu, u ovom slučaju ovrhovoditelja i javnog bilježnika, te tražite obustavu postupka jer je dug podmiren.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija