Jump to content

ovrha nad nekretninom


mmalena

Preporučene objave

Molim vas  pojašjenje u slučaju da imaš dugovanje veće od 20.000 kn i jedinu nekretninu . Možemo li nekretninu zaštititi od ovrhe ako je prodamo ili darujemo ? Još uvijek nije poduzeta nikakva radnja, dugovanje prodano Matrixu , Matrix još uvijek nije poslao na Finu samo nazivaju mi se ne javljamo na pozive.Zašto još uvjek nije zatražio od Fine ovrhu a dug je prodan još 2015 godine ? hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda da objasnim bolje, nisam za ne vračanje kredita, duga međutim trenutno je na redu naplate jedno drugo dugovanje i kad to otplatim i kredit dodje na red svakako sam za to da se to naplati . ( mada nije na Fini )

samo se bojim da u međuvremenu ne dodje do nekakve ovrhe nad nekretninom koja mi je jedino sto imamo pa bih je žejela zaštititi.

Zanima me još nesto,  ako je zadužnica osiguranje kredita i ona nije u zastari jer se ista aktivirala za jedan drugi predmet koji je sad zatvoren ,ali je ista osiguranje za kredit a on je stariji od 10 godina i nikad nije išao nikakav ovršni prijedlog niti rijesenje da li je dugovanje u zastari ? Bez obzira sto zaduznica nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 kredit iz 2008 g.Otkaz kredita išao 2010, Matrix obavijestio da je otkupio dugovanje 2015, nikad nije išao niti prijedlog za ovrhu niti nista do danas osim sto je i dugovanje nedospjelih rata sa dospjelom kamatom i zadužnicom  poslano još 2011 na Finu i to se naplatilo do 2017. ovaj ostatak nije poslan na naplatu nikad, nema nikakvo riješenje osim ranijih opomena i obavijesti da je prodan. Danas sa kamatom koja rasteee dug je 150.000 kn.Da li je moguče da je otraživanje u zastari ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, piše dugovanje po predmetu broj 

dakle banka je još nakon otkaza kredita poslala na naplatu samo onaj dio kredita u obliku neplacenih rata zbog kojih je doslo do otkaza i to se naplatilo sa kamatama  (sa 14.ooo kn sa kamatom je naplaeno 31.000.kn). i kako smo tada bili nezaposleni to je mirovalo na fini nekoliko godina. 2015 godine dobivamo obavijesti od banke te od Matrixa da je Matrix otkupio kao jedan predmet dugovaje do otkaza kredita i dug po kreditu do kraja otplate kao drugi predmet.

 Prije neki dan je dosla opet opomena od Matrixa i isto pise po predmetu broj....uvijek isti broj kao nekad na opomenama banke.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija