Jump to content
milovan11

Pomoć Općine kod izgoriele kuće

Preporučene objave

Dobar dan. Molim pomoć ako netko zna šta o ovakvim situacijama?. Ovako 02.02.2018 g mi je preminuo otac od karcinoma  a 17.05.2018.godine mi je izgorjela kuća i radiona, sve zajedno je u sklopu, koja je bila njegovo vlasništvo a po ostavini je pripalo majci, koja ju je darovnim ugovorom poklonila mom Mldb.sinu, Policiji i DO uzrok požara je do danas nepoznat.Bio sam u općini te tražio pomoć sufinanciranja izgorjelog objekta samo da mi podignu do krova u gabaritima kako je i bilo, nisam isključivo tražio novac nego da samo izgrade jel mi je to jedna jedina uspomena na oca ,no načelnik općine je rekao da je otac živ onda bi mogli a pošto je preminuo ne može zbog prebivališta a pokojni otac nije bio tamo prijavljen kao ni ja ,nego na istoj adresi gdje i dan danas živim,također sam bio u županiji koja pristaje pomoći ali u suradnji sa općinom a to načelnik ne želi Kome se obratit,ima li koja viša institucija za prijaviti načelnika u ovakvoj situaciji? Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Iskreno, mislim da je ovo dobra volja općine, i da općine općenito nemaju obvezu graditi svojim stanovnicima oštećene kuće od bilo koje nepogode, no možda se varam, možda postoji propis iz kojega bi ovo proizlazilo kao obveza općine. Jedino ako je požar na Vašoj nekretnini bio dio svekolike elementarne nepogode u općini, pa je općina proglasila elementarnu nepogodu.

Međutim, načelno govoreći, nadzor nad radom jedinica lokalne samouprave vrši upravna inspekcija pri ministarstvu uprave, kao i ured državne uprave u županiji. Ako mislite prijaviti načelnika, morali biste ga prijaviti njima. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×