Jump to content

Promjena sistematizacije i uloga radničkog vijeća


DiFuturo16

Preporučene objave

Poštovanje,

u skladu s odlukom Uprave, o promjeni sistematizacije, dali je nužno savjetovanje s radničkim vijećem, odnosno jeli ono mora dati suglasnost s odlukom o promjeni sistematizacije.

Dakle, zanima me trebali li suglasnost radničkog vijeća, te ako ono se protivi dijelu odluke može li Uprava donijeti odluku o promjeni sistematizacije bez suglasnosti, jer ako stoji savjetovanje dali ono nužno zahtjeva suglasnost.

Po tome, Uprava ne može donijeti nikakve odluke bez suglasnosti radničkog vijeća, koje može kočiti rad i pozitivne promjene!?

Po tome, treba ići na arbitražu ili ?

Buni me ako radničko vijeće bez ikakvog smisla i logike koči odluke , kako to riješiti, time bi Uprava bila vezanih ruku za puno stvari,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, nije potrebna suglasnost RV-a, ali je potrebno da poslodavac provede postupak savjetovanja sa RV-om, dakle traži njihovo mišljenje.

Glede ovog, navodim i jednu zanimljivu odluku VSRH-a, koja jeste malo starija, ali sam mišljenja da i danas vrijedi (ako netko ima drugačijih saznanja, slobodno me ispravi) -

"Kad se poslodavac savjetovao s radničkim vijećem o izmjeni pravilnika o sistematizaciji poslova i zadataka radnih mjesta i o namjeri donošenja odluke o otkazu ugovora o radu, sadržaj očitovanja radničkog vijeća, pa tako niti njegovo protivljenje, nije zapreka za donošenje odluke poslodavca." - Vrhovni sud Republike Hrvatske Revr 596/2005-2 od 6.9.2005.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija