Jump to content

razvrgnuce suvlasnicke zajednice


pika11

Preporučene objave

Postovani,

rodak je pokrenuo izvanparnicni postupak razvrgnuca suvlasnicke zajdnice (vlasnik pola kuce sam ja pola on) zbog etaziranja iste,jer nije mogao do mene pa je pokrenuo putem suda ,ja nazalost nisam imao pojma da je do toga doslo jer sam dva puta bio van RH kada je dolazilo od suda obavijest,Cim sam saznao za to javio sam mu se i rekao da nema problenma da sam i ja za etaziranje,medutim on me sada trazi da mu isplatim 800kn na racun troskova izvanparnicog razvrgnuca suvl.zajednice da bi on obustavio postupak.

WTF jesam li duzan to platiti ,jesu li to troskovi suda kaj nisam bio i primio poziv ili su to troskovi njegovog odvjetnika.

Sta mi je za ciniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ne bi trebali biti troškovi njegovog odvjetnika nego troškovi postupka. No sve i da jesu i troškovi odvjetnika, ti troškovi padaju na onoga tko je i angažirao istoga. A troškove postupka prama Zakonu o sudskom vanparničnom postupku sud odlučuje da ih podijeli razmjerno strankama. Može eventualno dosuditi da troškovi padnu na jednog učesnika u postupku ali samo ukoliko se radi o neosnovanim prijedlozima ili gruboj krivnji. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad citajuci ima jos jedna stvar,otac sadasnjeg vlasnika je pokrenuo postupak prema mojoj majci,medutim u meduvremenu covjek je preminuo,a majka je vlasnistvo prepustila meni,te dobila obavijest da se postupak obustavlja,a sada odvjetnik i sin terete mene,osnovano ili neosnovano?Ili je sin nakon ostavine pokrenuo novi postupak prema meni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija