Jump to content

gonzo-stari

Korisnik
 • Broj objava

  208
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

gonzo-stari je zadnji put osvojio dan listopad 15 2018

gonzo-stari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O gonzo-stari

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

4303 pregleda profila
 1. U tom novom rješenju ti sigurno negdje piše koliki je izračun s tim omjerima. Vjerojatno po novom izračunu mirovina nije veća nego po omjeru 20-80 tako da ti ostaje mirovina u istom iznosu. To se dogodilo zbog godina života i pridodanog staža tako da to nije ništa čudno. Prouči to novo rješenje i u njemu ti sve piše.
 2. Ne zamjeram ja tebi ništa već samo upozoravam. I ja sam vjerovao pravnicima iz HZMO pa sam zbog nečinjenja (jer su mi oni tako sugerirali) ispušio. Na ovom forumu su me prosvijetlili tako da me nitko poslije nije mogao preveslati jer sam dobro znao koja su mi prava, ali naravno i po kojem Zakonu. Tvoju trenutnu mirovinu ti nitko ne može oduzeti jer je to stečeno pravo, ali ti si otišao u mirovinu još 2009. godine kada je vještačenje radio HZMO tj. njihovi ovlašteni vještaci. 2015. godine je osnovano jedinstveno tijelo vještačenja "ZOSI" baš zbog toga da se spriječi korupcija koja je prije toga vladala kod ovlaštenih vještaka HZMO. Zakon po kojem si ti u mirovini više nije na snazi i ako ti priznaju HRVI i status dragovoljca, novo rješenje se piše po ZOPHB iz 2017. koji je sada na snazi tako da zbog promjene članaka i odredbi, a pogotovo onaj dio u kojem piše tko ti je odredio omjer jer taj članak nije na snazi baš zbog ovog što sam prije naveo, smatram da ćeš biti upućen ponovno na obnovu postupka tj. određivanja omjera od strane ovlaštenog vještaka ZOSI-ja i kasnije komisije za reviziju Ministarstva branitelja. Ništa se ne sekiraj, možda ja griješim, ne želim te plašiti i želim da riješiš slučaj što povoljnije za tebe.
 3. Svi ste zaboravili samo na jednu sitnicu. Pošto se radi o invalidskoj mirovini, cijeli postupak se obzirom na promjenu okolnosti i dokumentacije pokreće iznova. Smatram da mu nitko u HZMO neće napraviti novi izračun tako da uvrsti nove parametre koji se vežu uz status dragovoljca i status HRVI već će morati raditi obnovu postupka što znači: -zahtjev za novim izračunom sa sobom povlači i novo vještačenje pa što vještak odluči. Omjer se može promijeniti tako da je teško prognozirati što će se dogoditi i kakav iznos mirovine može biti.
 4. Pročitao sam, trebao si dobiti novo rješenje u kojem ti se radilo prevođenje mirovine po ZOPHB i to si vjerojatno dobio, ali ja to ne znam. HZMO je to radio po službenoj dužnosti.
 5. Poštovani Spiro, mislim da te te tvoje neznanje koštalo novaca koje si uštedio državi. Koliko sam ja shvatio ove podatke, ti si otišao u mirovinu po članku 11 zbog profesionalne bolesti kako i sam pišeš i za to su ti obračunali 40 godina mirovinskog staža i tako su ti i izačunali mirovinu. Status HRVI koji si imao nije uopće uzet u obzir (vjerojatno splet nesretnih oklonosti) i mirovina ti nije izračunata na temelju ZOPHB nego na temelju Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO i OSO. Nije ti ni mogla biti računata na taj način jer si vjerojatno otišao u mirovinu iz sustava, a sustav ima svoje Zakone. Trebao si odmah nakon tog rješenja tražiti novi izračun na osonovu statusa HRVI pa bi ti se mirovina izračunavala po ZOPHB.
 6. Probaj, ali po mojim saznanjima ništa nećeš postići. Imaš jednu otegotnu okolnost, a to je da imaš dijagnozu PTSP-a i s njom si radio do sada. Vjerojatno si pucao da ćeš dobiti 100% rat, a dobio si omjer 20-80. Prošla je baba s kolačima i tko je jamio, jamio je. Budi zadovoljan s onim što si dobio jer ako se žališ na rješenje o mirovini, postupak se vraća na početak, a do kraja tog postupka možda od sekiracije odeš na Boot Hill. I još nešto, što ćeš napisati u žalbi, da se ti ne slažeš s njihovom procjenom jer smatraš da si zaslužio više. Jedino ih možeš tužiti, a sama žalba na omjer uzroka invalidnosti ti ništa neće postići, samo ćeš si zakomplicirati život.
 7. Prijatelju, sve to štima, ali kad uvrstiš novu vrijednost godišnje bruto plaće, dođe se opet na isto jer je ta razlika uvijek ista ili približna. Vjerojatno si previdio.
 8. Pokaži ti toj teti ovo jer google zna sve samo ga treba znati pitati. -HRVI sa 20% i više oštećenja organizma jer s manje od 20% nema statusa HRVI - branitelj bez HRVI sa 30% i više oštećenja - ako je samac onda plaćanje ovisi o dohodovnom cenzusu https://gov.hr/moja-uprava/hrvatski-branitelji/prava-iz-zdravstvenog-osiguranja/lijecenje-i-lijekovi-bez-placanja-participacije/245
 9. Htio sam nešto napisati, ali sam u zadnji tren obrisao i odustao jer će stvarno sve otići u krivom smjeru, a i imam paranoju od velikog brata.
 10. Ovaj je trenutno važeći: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_10_116_2264.html https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_03_37_718.html
 11. Ne znam zašto se osjećaš prozvanim. Samo sam ti ukazao na kontradiktornosti u tvojim savjetima na forumu. Vidiš da ne čitaš onako kako piše, napisao sam, citiram "sve će strpati u isti koš" a, ne "sve će nas strpati u isti koš". I vjeruj mi, nemoj si željeti da smo u istoj koži jer ne znaš kako je meni u mojoj koži i sa sigurnošću mogu reći da je tebi puuno bolje u tvojoj. I nisam ostvario nikakva prava 95 nego me je viša sila sredila.
 12. Ovako si pisao prije par mjeseci, malo si smetnuo s uma da ovaj forum može čitati cijeli svijet pa tako i oni koji odlučuju o tuđim sudbinama. I onda je sasvim normalno da se iz toga svega može zaključiti da je PTSP postao simbol ne za psihičko oboljenje nego za ostvarivanje rente i unovčavanje sudjelovanja u ratu. Rekao sam prije da je to teška sprdačina koja će na kraju strpati sve u isti koš i onda će nadrapati svi zajedno, a najlakše će biti glumcima koji ionako nisu ništa izgubili. A sada ponovo pročitaj što si danas objavio. I što ti misliš da su ti u komisiji mutavi. Pa znaju oni isto ovo što sam gore napisao. Psihijatrijske bolnice su pune pacijenata s PTSP-em koji su naglo oboljeli 2017. Ima tu svega i svačega. Najviše ima zdravih.
 13. U rješenju o mirovini imaš dio koji je vezan uz izračun vojnog dijela tj. po ZOPHB (u tvom slučaju je to 20% i izračunava se prema osnovici za čin i ustrojbeno mjesto. U drugom dijelu rješenja je izračun u kojem pišu tvoji PVB za ukupan radni staž i od toga se izračunava 80%. Na kraju ti piše ukupna svota mirovine. Samo malo treba čitati. Prof te pita ono što mu treba za izračun i to sve piše u rješenju. Treba samo malo čitati ono što piše. Ovaj podforum treba početi zvati "Oružane snage i branitelji te čitanje iz dlana"
 14. Malo si ga zakomplicirao, jer mi nije jasno kako možeš birati između članka 6a i 11 pošto su to dvije različite situacije. Za mirovinu po 6a si neperspektivan, a po članku 11. te moraju proglasiti radno nesposobnim od strane zdravstvene komisije MORH-a. U mirovinu ideš onda po posebnom zakonu i po sili zakona, a ne po osobnim željama.
 15. Kužiim ja tebe, kužiš ti i mene. Samo sam malo paranoičan što se tumačenja raznih odredbi tiče. Nikad neću zaboraviti profesoricu hrvatskog jezika kada je rekla da je čovjek zbog zareza otišao Bogu na istinu. Bio osuđen na smrt vješanjem, u zadnjem trenutku su shvatili da je nevin i brzo pošalju poruku u kojoj je trebalo pisati "Ne objesite ga", ali je netko stavio zarez pa je poruka bila "Ne, objesite ga" i ode on na polaganje računa samo zbog zareza. Svatko tumači kako njemu paše.
×
×
 • Napravi novi...