Jump to content

gonzo-stari

Korisnik
  • Broj objava

    239
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    10

gonzo-stari je na 29. siječnja zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što gonzo-stari objavi!

2 pratitelja

Nedavni posjetitelji profila

4924 pregleda profila
  1. Ne, nisu sakriveni tj. ništa nije sakriveno jer se sve vidi. Legalis nije ustanova nego web stranica kojoj svi imaju pristup i svi to mogu vidjeti pa tako i oni iz Nigerije.
  2. Nisam znao sve podatke i nisam čitao post od početka pa sam napisao da radni staž nije 30 godina nego puno manje jer sam shvatio da ste 2007. ili 2011. pri prvom umirovljenju imali 30 godina, 7 mjeseci i 5 dana s pridodanim stažem. Da sam bio u pravu onda bi radni staž bio puno manje od 30 godina. Dobro je da nisam bio u pravu. Moja greška, a savjet je da ne objavljujete dokumente gdje vam se vide osobni podaci. Lijep pozdrav i sve dobro.
  3. Ako u dugitalnom ugovoru link s uvjetima poslovanja vodi na nepostojeću stranicu, smatra li se takav ugovor pravno valjan
  4. Broj priznatih članova koje zajedno žive u kućanstvu.
  5. A ništa onda, sad tuži profesora za obmanu i da ti nadoknadi tu razliku iz svog džepa. Šalim se naravno, ali me ovaj uskličnik na kraju rečenice bode u oči. Nisi ti vjerojatno dao dobre podatke pa se to ne poklapa, razlika u točnosti može biti oko 10-ak eura, ali ne više i pošto prof nema uvid u tvoje rješenje iz 2007. i sve potrebne podatke, tako ti i može odgovoriti - skoro pa nikako.
  6. Nešto mi nije jasno, znači bio si na vještačenju zbog statusa HRVI koji prije nisi imao. Smatram da si trebao dobiti kumulativni omjer zbog profesionalne nesposobnosti i trebao si dobiti rješenje gdje ti je uvršten status HRVI u izračun. Ako su te otkantali još prvi put onda nisi podnio dobar zahtjev jer je nemoguće da ti je sve ostalo isto.
  7. A ja ne znam tko je od nas dvojice u pravu, a uostalom nitko ne zna pravu situaciju autora ovog posta, od kad ima status HRVI, je li u mirovinu išao sa statusom HRVI, je li ga naknadno ostvario, ljudima je očito teško objasniti i napisati glavne podatke pa onda možemo pomoći, ovako se sve svodi na gatanje, a onaj koga se gatanje tiče guta knedle. Članak 36. (NN 84/21) (1) Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, korisnicima prava na invalidsku mirovinu zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti ostvarene temeljem ovoga Zakona ili Zakona o mirovinskom osiguranju to se pravo po službenoj dužnosti prevodi na starosnu mirovinu u jednakom iznosu, i to s prvim danom mjeseca nakon mjeseca u kojem je korisnik navršio starosnu dob iz članka 26. stavka 2. ovoga Zakona. (2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, hrvatski branitelj iz Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata korisnik prava na invalidsku mirovinu zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti ostvarene temeljem ovoga Zakona ili Zakona o mirovinskom osiguranju koji je na dan navršene starosne dobi iz članka 26. stavka 2. ovoga Zakona bio zaposlen ili je obavljao djelatnost na temelju koje postoji obveza na osiguranje, prevodi se na starosnu mirovinu nakon prestanka osiguranja po navršenoj starosnoj dobi, od prvog dana nakon mjeseca u kojem je prestalo osiguranje nakon navršene starosne dobi iz članka 26. stavka 2. ovoga Zakona, ako nije ostvario neku drugu mirovinu. (3) Iznos prevedene mirovine iz stavaka 1. i 2. ovoga članka ne može biti niži od najniže mirovine iz članka 49. stavaka 5. i 6. ovoga Zakona ako su ispunjeni uvjeti za ostvarivanje prava na najnižu mirovinu prema ovome Zakonu.
  8. Prijatelju ima jedan problem kod izračuna, ne ide on u mirovinu 2009. godine jer je u mirovini od 2009. Ako bi ostvario opću nesposobnost, a već sam mu odgovorio da je u starosnoj mirovini zbog toga što ima 68 godina i prema Zakonu mu se invalidska mirovina prevela u starosnu, nema više pridodanog staža. Ne znam jel postoji mogućnost prevođenja starosne mirovine u invalidsku. Mislim da je malo zakasnio i da će imati problema s ostvarivanjem svog zahtjeva.
  9. Imam dojam da ti imaš problem jer ti je invalidska mirovina prevedena u istom iznosu u starosnu i sad ne možeš iz starosne u invalidsku.
  10. Mislim da to neće tako ić je je on u mirovini od 2007. goine što znači da više nema staža 30 godina nego ne znam koliko, ali sigurno puno manje jer pridodanog staža više nema jer ima 63 godine.
  11. Ne postoji nikakva profesionalna mirovina nego profesionalna nesposobnost, a to znači da više ne može obavljati posao na kojem je radio, dakle postoji preostala radna sposobnost. Opća nesposobnost je kada ne postoji preostala radna sposobnost. »Profesionalna nesposobnost za rad« postoji kada je kod osiguranika, zbog promjena u zdravstvenom stanju (koje se ne mogu otkloniti liječenjem), radna sposobnost trajno smanjena za više od polovice prema tjelesno i psihički zdravom osiguraniku iste ili slične naobrazbe i sposobnosti. Ta se nesposobnost ocjenjuje individualno prema svakom osiguraniku posebno, uzimajući u obzir poslove koji odgovaraju njegovim individualnim tjelesnim i psihičkim sposobnostima a ujedno se smatraju odgovarajućim njegovim dosadašnjim poslovima. »Opća nesposobnost za rad« je teži stupanj invalidnosti koja nastaje kad kod osiguranika nastanu promjene u zdravstvenom stanju, koje se ne mogu otkloniti liječenjem, nastane trajni gubitak sposobnosti za bilo kakav rad na bilo kojem poslu. Tako da ne buniš čovjeka i ostale koji ovo čitaju, a za osobnu invalidninu treba ipak ispuniti određene uvjete. https://gov.hr/hr/pravo-na-osobnu-invalidninu/722
  12. Malo pogledaj što si napisao. Nema se tu što paziti na psihotestu, odgovaraš onako kako ti dođe na prvu pa kako bude. Il si muljator ili nisi. Ako si muljator, motaj kablove i idi kući. Zar misliš da su psiholozi i psihijatri veslo sisali. Oni te pročitaju odmah kad uđeš i progovoriš par rečenica kao odgovore na njihova pitanja.
  13. Smrću brata koji nije imao potomaka, moja punica nasljeđuje njegovu imovinu koja se sastoji od nekoliko nekretnina, tj. zemljišta. Glavna nekretnina koja se sastoji od dvije čestice na kojoj je stara drvena kuća s dvorištem. Nakon uvida u katastar sam primijetio da druga polovica dvorišta koja je na drugoj čestici ima 6 vlasnika. Moja punica sa sadašnjim prezimenom ima 6/24, još ima jedna dio gdje je upisana kao maloljetna 2/24 i još se nešto vodi na njezinog djeda i baku u omjeru 4/24 koji su umrli prije 30 i 50 godina. Ostala polovica 12/24 se vodi na susjeda koji isto ima kuću na toj čestici. Što treba napraviti da se to sve prebaci na nju. Je li to naknadno pronađena imovina ili nešto drugo, kome se podnosi zahtjev, JB ili sudu. Radi se o tome da bi punica tu imovinu darovnim ugovorom darovala kćeri tj. mojoj supruzi, ali papiri nisu čisti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija