Jump to content

Vida

Korisnik
 • Broj objava

  101
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Osoba koja patološki laže, osoba koja nekontrolirano troši, osoba kojoj zajedništvo znači upravo ovo što ste naveli: „Stvoriti problem bez imalo razmišljanja o posljedicama tog djela i imati nekog da taj problem riješi“. Ovisnik, koji ne snosi nikakvu odgovornost za svoje postupke. Osoba koja ne samo da ne rješava problem nego srlja sve dublje i dublje i povlači u ponor sve oko sebe. Opasnost za Vas i Vaše dijete. Potpuno nesvjesna ozbiljnosti svojih postupaka sakriva se iza «ljubavi» prema Vama i djetetu. Svi ste joj činili medvjeđu uslugu (i ja isto u tom segmentu svog života). Savjetujem da bez konzultacije sa stručnjacima ne brzate sa donošenjem odluke o njenom iseljenju. Nastaje «problem» djeteta, što bi rekli: «S kim dijete ostaje, odn. s kim ide???» . Dakle, jasno i glasno joj reći da iz tih razloga vaša zajednica od ovog trenutka što se Vas osobno tiče ne postoji i da ste spremni dogovarati se o tome kako ćete dalje vezano za dijete. Mogućnost da dijete ostane s Vama je velika budući da nije u stanju zadržati posao i odgovorno se ponašati prema poslu, pa tako ni u obitelji, prednost je da Vi imate osiguran smještaj za sebe i dijete. Pravac Centar prije nego bilo što poduzmete, konzultacija s odvjetnikom. Takva osoba nije u stanju materijalno se brinuti ni o sebi, a kamoli o djetetu. Vama je ipak najvažnija dobrobit djeteta. A ona bez stručne pomoći teško da će moći, no to više nije Vaš problem. Dakako, da ukoliko pristane na razgovor s terapeutom možete puno toga učiniti, no ja iščitavam da ste već emocionalno iscrpljeni pa je upitno koliko to doista želite, naime, živjeti pored takve nepredvidive, neiskrene i nestabilne osobe.
 2. Bilo bi dakle poželjno da odgovorite Vi koji ste sve razumijeli i koji imate pojma o nasljednom pravu.
 3. Vanbracna zajednica - molim savjet . Zaintrigirala me Vaša objava tim više što vam se događa nešto zaista ružno, a što sam na žalost i sam prošao. Rekao bih, gotovo identično. Svaka čast dobrom Gaiuslu koji razmišlja na način na koji sam i ja razmišljao te stoga stanje nisam smatrao toliko alarmantnim i prihvaćao njena objašnjenja da su drugi krivi (netko je ukrao 3 para cipela, pojavio se manjak pa ga radnice moraju naknaditi). Na svu sreću, nije se radilo o toliko velikim iznosima. Za ne vjerovati je da je osoba u stanju to napraviti, bez saznanja partnera, potrošiti toliki novac također bez njegovog znanja. A za vjerovati je da je drugi partner spreman za dobrobit djeteta preći preko takvih propusta. Za vjerovati je da jedna strana ima poštene namjere i da ni u snu ne pomišlja da svom partneru ne bi vjerovala. Tim je njegov šok veći kad se uvjeri da je njihov odnos bio zasnovan na lažima. I sad bi naš Bigfoot imao objašnjenje za to. I bio bi potpuno u pravu. Upamtite, kako je lagala vama tako je lagala i drugima. Upitno je kakvo je objašnjenje dala drugima, recimo toj direktorici. Jeste li sigurni da i Vas nije uplela u to, objašnjavajući da je novac utrošila na zajedničke potrebe? Osoba poput nje izigrava žrtvu, žrtvu obitelji, supružnika, okoline…..a svojim istančanim smislom za pronalaženjem novih žrtava koji će rješavati njene probleme gotovo uvijek uspijeva. Poduzmite nešto dok ste još na vremenu, jer dug stvoren tijekom trajanja van(bračne) zajednice vrlo lako postaje i Vaš dug. Glavom bez obzira iz ove veze, moj je savjet. Prije nego išta poduzmete obratite se u Centar za socijalnu skrb, iznesite činjenice i zatražite savjet. Vrlo lako se može dogoditi da ovako «snalažljiva» osoba okrene stvari u svoju korist i da Vam stvara probleme oko djeteta. Govorim Vam iz iskustva. Želim vam puno uspjeha, Vida
 4. Vida

  gaiusl

  A bio sam gotovo siguran da si ti, u pauzi od jedne palačinke do druge, napisala one krasne stihove. hahaha! Pozdrav, pridružujem se u klub, Vida :jumping: :jumping: :jumping:
 5. Ne vidim kako bi mogla ostati bez stana ako si ga do sada uredno plaćala i ako i dalje nastaviš uredno uplaćivati obroke stambenog kredita .
 6. Vida

  Biseri

  :lol: :lol3:
 7. Savjetujem ti strpljenje jer je to jedino što nam preostaje. Kad dobiješ presudu imaš crno na bijelom kako treba..,,,do tada na žalost…samo strpljenje…..sve sam to prošao…evo tek nakon 4 godine stvari su se normalizirale da ne strepim svaki puta da li će dijete doći ili će ovisiti o njenom trenutnom raspoloženju. Ako sumnjaš na BPD, pokušaj na nju gledati zaista kao osobu s poremećajem, pa će ti biti lakše shvatiti njene nepredvidive postupke koji su i sveca u stanju izluditi. Pokušaj si to tako protumačiti. Ne nerviraj se na svaku riječ koju kaže i ne reagiraj na svaki neprimjereni postupak, izdigni se iz toga. Da je teško, to jako dobro znam, jer je to moj slučaj također. Pokušaj odglumiti da se sa svime slažeš, makar mislio dijametralno suprotno, nemoj se suprotstavljati kad predloži mjesto i vrijeme sastanka, neka ispadne da je tebi sve dobro, samo da vidiš svoje dijete…..a kad dođe presuda onda tražiš svoje. Shvaćam te kroz što prolaziš ali budi optimističan i usmjeri se na to da uspostaviš i održiš što kvalitetniji odnos s djetetom, da ti to bude primarno, a o BPD imaš na ovom forumu dosta „literature“, pa ćeš vidjeti da nisi jedini, naprotiv….srdačan pozdrav i sretno, Vida
 8. Dojmio me se Vaš slučaj koji na žalost ne odstupa puno od slučajeva mnogih očeva koji imaju poteškoća u ostvarivanju susreta s djetetom. Od vašeg prvog javljanja dobili ste nekoliko korisnih savjeta i preporučio bih da ih pokušate primijeniti. Nadalje, u međuvremenu je donijeta presuda te neovisno o tome majka i dalje nastoji sprječavati kontakt kako je dosuđeno. Preporučam da sačekate protek ovog roka, pa ako se i dalje ne bude pridržavala možete se očitovati u zapisnik pri CZSS gdje ćete detaljno opisati što se događa. U našim slučajevima preostaje nam strpljenje i nada da će biti primorana postupiti kako stoji u izreci presude. Budite uporni i iskoristite sve zakonske mogućnosti kako bi se susreti odvijali upravo onako kako stoji u rješenju. I zašto bi to bio sat vremena? Ako imate pravo 3 sata onda to svoje pravo iskoristite. Uostalom i sami navodite da je to odlučeno po preporuci djelatnice Centra pa se nemate čega bojati. U ovom trenutku uzmite dijete kad se Gđa «smili» i provedite 3 kvalitetna sata sa svojim djetetom. Zašto biste ga vraćali ranije?
 9. Vida

  valentinovo

  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol3: :lol3: a Mrljavac je kao i obično :evilw:
 10. Štovani King, Pročitao sam Vaše postove i zbilja ste u nezavidnoj situaciji. Da biste iz nje izišli savjetujem veliku mudrost. Situacija je takva da će psihički bolesnik od Vas napraviti to isto. Prvo, ukoliko još dođe do bilo kakvog pokušaja suicida pozovite hitnu, imat ćete pismeni dokaz o njenoj neuračunljivosti. Na žalost, ovakve scene se odvijaju i pred djecom što je ravno emotivnom zlostavljanju, ali to je teško dokazivo, bolje rečeno, nema dovoljno sluha za to. Zato vam savjetujem mudrost. Pričekajte da se scena ponovi, pa reagirajte brzo. Ako to ne učinite, ona će Vas proglasiti psihičkim bolesnikom, to govorim iz iskustva. Čini mi se da je riječ o djeci u dobi od 10 i 17 godina, prema tome mogu odlučiti s kojim roditeljem žele živjeti. Ukoliko želite rastavu da biste izišli i Vi i djeca iz ove nezdrave situacije, naravno da možete ići tužbom u kojoj ćete navesti razloge i činjenice, a za to Vam ne treba njen potpis. Dok god Vas bude ucjenjivala na taj način, vrtjet ćete se u začaranom krugu i nećete nalaziti izlaz. Okrenite situaciju u vašu korist, djeca su već i odrasla pa možete s njima porazgovarati. Nema zaista smisla da i Vi i djeca patite zbog njenih ispada. Prvo riješite razvod a potom imovinski dio. Ukoliko je to kuća vaših roditelja utvrdite što je bračna stečevina pa je podijelite u jednakim dijelovima, sastavite kod odvjetnika prijedlog za podjelu bračne stečevine. Nemojte a priori kretati od toga da je nemoguće, jer ako Vi želite rastavu Vi ćete je i dobiti. U dogovoru s djecom možete zatražiti i skrbništvo. Djeca su svjesna situacije i moguće je da žele u slučaju razvoda ostati s Vama. Njoj preostaje da prihvati razvod i da se eventualno dogovori s vama oko skrbništva te prihvati priejdlog podjele. Shvaćam da je Vama žao što je do toga došlo, ali ovo je situacija kad se morate pobrinuti i za sebe i za djecu. Pokušajte otići i na CZSS i iznesite svoje probleme, osobito što se tiče zlostavljanja, prije nego krente tužbom za zlostavlanje. Sretno!
 11. Gospodin koji je objavio post je sasvim u pravu, samo da kažem: Dobro jutro!!! Za svaki neuspostavljeni telefonski kontakt plaća se 0,23 kn. To sam primijetio 2003. godine jer mi je na ispisu bio popriličan broj takvih stavki. Onda sam nazvao sebe u ured, u kojem naravno u tom trenutku nikog nije bilo, zapisao datum i vrijeme...nitko nije odgovorio na poziv, obračunska jedinica-1,00, iznos-0,23 + PDV, naravno. Na moj upit T-com zbog čega takav obračun odogovor je bio da kad mi se s druge strane nitko ne javlja neka skratim i spustim slušalicu. Sada sam sklopio ugovor s drugim operaterom i stvar štima. Pozdrav
 12. Vida

  Izvanbracna stecevina

  Štovana, U samom Vašem pitanju postoje izvjesne kontradiktornosti. Naime, najprije navodite da ste zajedno kupili stan: pola-pola …a potom: «No činjenica je da je to moj zaručnik stekao prije braka»…Što? Stan? Dakle, pojasnite: ili ste ga zajedno kupili ili ga je on već imao i njegov je?! Drugo, « nismo živjeli u klasičnoj izvanbračnoj zajednici»..niste prijavili prebivalište…..i ne da Vam se prolaziti peripetiju s dokumentima. Ukoliko planirate stupiti u brak uskoro, ali zaista uskoro, onda Vam se zasigurno ne isplati ta procedura s dokumentima. Međutim, sigurno je da je jedan od dokaza postojanja izvanbračne zajednice upravo taj da imate prebivalište na navedenoj adresi. No, pod pretpostavkom da ste stan kupili zajedničkim sredstvima, tko je uknjižen kao vlasnik stana? Ukoliko želite dobiti relevantan odgovor i Vi morate biti malo jasniji. :roll:
 13. Statutom društva zasigurno je regulirano da zaposlenici imaju pravo na dnevni odmor i što on podrazumijeva. Ukoliko je u krugu firme omogućeno nabaviti obrok, pretpostavlja se da nema potrebe izlaska iz firme u tu svrhu. Također pretpostavljam da nije uveden način reguliranja ulazaka i izlazaka (sustav evidencije putem kartica), pa je stoga kontrola efikasnog korištenja radnog vremena pooštrena.. Radi pojašnjenja poznato mi je da u većim firmama ta evidencija postoji, da je moguća nabava obroka u kantinama koja u cijelosti zadovoljava potrebe prosječnog radnika, da ljudi koji rade u smjenama obrok donose od kuće ili ga kupe na odlasku na posao. Također u istim firmama postoji pravilo da radnici pri odlasku kod liječnika koriste privatan izlaz. Sve je to regulirano statutom i pravilnicima društva, tako da ne vjerujem da je riječ o nekoj samovolji. Pokušajmo to pogledati i iz drugog ugla, naime, kad odete u neku javnu ustanovu, npr. izvaditi neki dokument pa tamo lijepo na vratima piše (ili čak i ne piše) kad je dnevni odmor, a u većini slučajeva se on zna i protegnuti. Vi ste izišli s posla (pa vam se i to odbija iz fonda sati) a uzalud čekate…i cupkate pred vratima, u međuvremenu se stvori i red..rezultat nam je poznat. A postoje stvari koje na žalost možemo obaviti samo u jutarnjim satima. Mišljenja sam da je ovo mač s dvije oštrice te da je ova odluka i donijeta u smislu kvalitetnijeg korištenja radnog vremena, svidjelo se to nama ili ne.
 14. Vida

  zaboravila se odjaviti

  Zvrka bog, don't worry, ima nas još takvih, a neki su svojedobno dobili i kritiku da ne znaju kud će sami sa sobom pa dežuraju na legalisu. U svakom slučaju zgodna stvar, tu si a u stvari nisi tu, čarobna Zvrka. I zašto da se riješi-to je baš cool!!! Pozdravlja te Vida
 15. Vida

  čekovi

  Događa se da banka izvrši isplatu na temelju čeka a Vi ako nemate dostatnih sredstava na računu idete u nedozvoljeni minus pa dobivate opomenu da namirite sredstva. U svakom slučaju naplaćuju Vam se i troškovi opomene.
×
×
 • Napravi novi...