Jump to content

minisaki

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    minisaki je reagirao na Borbena7 u stečaj potrošača   
    Ovo što Vi spominjete nema nikakve veze sa rješenjem o otvaranju i zaključenju jednostavnog postupka stečaja potrošača. U ovom postupku postoje šprancirana rješenja za ovakve slučajeve (jer ih ima popriličan broj) i pod toč. 3. izreke rješenja se i više nego detaljno (lijepo) navodi da se potrošač oslobađa od preostalih obveza u odnosu na točno određenog vjerovnika prema njegovom nazivu, zatim se navodi točan iznos duga kojega se oslobađa u odnosu na tog vjerovnika, kao i detaljan opis ovršne isprave temeljem koje je ostvareno potraživanje vjerovnika.  
  2. Sviđa mi se
    minisaki je reagirao na mutavi u Odbijen prijedlog za upis promjene nekretnine   
    Sudovi uglavnom odbijaju provesti tako tražene zabilježbe, jer za to ne postoji pravni temelj u ZPNIZ-u.
    Nadalje 
    Arhitektonski snimak izvedenog stanja koje je sastavni dio rješenja o izvedenom stanju.
     U postupku ozakonjenja većinom dolazi do promjene površine posebnog dijela uslijed spajanja pripatka (što je slučaj kod Vas) u površinu stana. U samom rješenju o izvedenom tanju nikada se ne vidi što se dogodilo s tim posebnim dijelom u smislu površina koje bi mogle biti upisane u zemljišnu knjigu.
    Nisam ni sam siguran što bi Vam točno savjetovao, ali probajte postupiti po uputi zemljišno knjižnog suda za koju smatram da u Vašem slučaju kaže, da se  pribave sve isprave koje su i inače potrebne u postupku uspostave etažnog vlasništva. Znači ponovna izrada elaborata, sastav suglasnosti, ovjera potpisa svih suvlasnika (međuvlasnički ugovor) i drugi troškovi ukoliko se radi o proširenju na zajedničke dijelove zgrade. Isto tako probajte se sa ovim informacijama informirati u zk odjelu.
  3. Sviđa mi se
    minisaki je dobio reakciju od ledine u Ovrha i administrativna zabrana   
    Pozdrav,
    Ovrha ako je prije administrativne zabrane ima prednost. Vama se može pljeniti ukupno 1/4 primanja po novom OZ-u ako imate plaću do 5.660,00 kn, ukoliko Vam je plaća veća od prosjećne, mogu Vam pljeniti sve iznad 3.700,00 kn.
    Što se tiće zapljene cijele plaće, morali biste znati da li ste potpisali izjavu o zapljeni cijele plaće. Takve izjave su se potpisivale u periodu od 2005-2008 godine.
    Ukoliko niste potpisli takvu izjavu pljeniti Vam mogu tako kako sam gore napisala. 
    Lp
     
     
     
     
  4. Hvala
    minisaki je reagirao na Sunčana strana ulice u EOS MATRIX ovrhe   
    Osnovno je da NIŠTA ne radite na osnovu ZAHTJEVA već na osnovu OVRŠNE ISPRAVE koja mora biti originalna i glasiti na ovrhovoditelja (u ovom slučaju Eos)!
    Budući da je račun radnika već u blokadi primjenjuje se odredba članka 180. Ovršnog zakona prema kojem ranije zaprimljena ovršna isprava ima prednost naplate, bez obzira da li je zaprimljena na Fini ili kod poslodavca, dakle nema zakonske osnove da EOS u ovom slučaju traži naplatu preko reda!
    Što se tiče administrativne zabrane kao ovršne isprave to je regulirano člankom 23. stavak 5. Ovršnog zakona, prema kojem je administrativna zabrana izjednačena sa drugim ovršnim ispravama, tako da se i u tom slučaju primjenjuje redoslijed naplate reguliran člankom 180. OZ znači princip da ranije zaprimljena isprava ima prednost pri naplati! 
  5. Sviđa mi se
    minisaki je reagirao na Mister-X u Nemogućnost plaćanja kredita   
    -nema nekretnine
    mirovina 2 000kn.....dug najmanje 80 000 kn
    vratiti taj novac i živjeti skoro nemoguće,osim ako još netko ne pomaaže
    osobni bankrot-5 godina po 500 kn (3/4 mirovine) i bez dugova ste nakon toga.....ako nemate šta pametnije,razmislite o tome....
     
  6. Hvala
    minisaki je dobio reakciju od virtalni u Ovrha i administrativna zabrana   
    Pozdrav,
    Ovrha ako je prije administrativne zabrane ima prednost. Vama se može pljeniti ukupno 1/4 primanja po novom OZ-u ako imate plaću do 5.660,00 kn, ukoliko Vam je plaća veća od prosjećne, mogu Vam pljeniti sve iznad 3.700,00 kn.
    Što se tiće zapljene cijele plaće, morali biste znati da li ste potpisali izjavu o zapljeni cijele plaće. Takve izjave su se potpisivale u periodu od 2005-2008 godine.
    Ukoliko niste potpisli takvu izjavu pljeniti Vam mogu tako kako sam gore napisala. 
    Lp
     
     
     
     
  7. Hvala
    minisaki je dobio reakciju od Helena1981 Skreblin u B2 kapital - splitska   
    Za zadužnicu znam da je prenosiva ovršna isprava, i zato je B2 uspio zamijeniti mjesto sa Splitskom bankom na Fini. E sad vi spominjete iznos od banke od 13.000 eura, te iznos od B2 od cca 44.000 eur?
    Ukoliko vam nemaju što pljeniti možda dočekate zastaru. Bitno je kada je išla ta uplata od 10.000 kn, ako se ne varam ona vam je prekinula rok za zastaru koji bi nastupio 11/2017. 
    Ukoliko dobijete od B2 novi pokušaj ovrhe, svakako uložite prigovor, i na sudu onda pobijajte njihovo potraživanje. Tražite ugovor o cesiji i potvrdu da su uplatili vaš dug. Možda do tada dug i bude u zastari. 
    Jako bitno je da B2 ništa ne uplaćujete jer svakom uplatom priznajete dug. Naporni su, i zvati će vas konstantno, ne razgovarajte s njima jer i usmeno možete priznati njihovo potraživanje. Uputite ih na Finu gdje jesu, neka čekaju na red. 
  8. Sviđa mi se
    minisaki je reagirao na virtalni u Obustava ovrhe   
    Nema ovlasti, ali ima pravnu osnovu s kojom moze zatraziti od navedenih sto ga zanima...
  9. Sviđa mi se
    minisaki je dobio reakciju od Wanksta u Obustava ovrhe   
    Tako je. S time da bi ovrhovoditelj prije toga trebao zatražiti od ZK i MUP a podatak o tome da li posjedujete nekretnine ili pokretnine koje bi se mogle pljeniti. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija