Jump to content

bigblue

Korisnik
  • Broj objava

    50
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. i ja sam bila u Ilici, naravno, pamtim to kao najhororicniji period zivota, ma kakva plazma, televizija i slicno, sobicak pun puncijast knjiga po citavom podu razbacanih, nikakav dorucak, nista - samo kava i duvan...Dobro se nisam otrovala kofeinom i nikotinom . Medjutim, polozila sam i to je jedino sta je bitno. P.S. Puno srece i uspjeha na ispitu - za smjestaj ces lako...
  2. floki je u pravu, sve ostalo je bespotrebno trosenje energije i novca na odvjetnike ili u krajnjoj liniji, trosenje vremena, ako namjeravas sama pisati tuzbe, svi mi koji smo vlasnici vikendica uredno placamo odvoz smeca iako ih koristimo mjesec dana godisnje, jednako tako placamo i telefonsku pretplatu za telefon na vikendici koji ne koristimo, i pausalnu naknadu za vodu koju ne pijemo i jos puno toga...
  3. u istrazi cete biti ispitani bez prisutnosti okrivljenika, ako postupak bude isao dalje i dodje do faze glavne rasprave, tada cete se s okrivljenikom naci "face to face"
  4. btw, najbolje je za "Slobodnu" rekla predsjednica Društva Potrošač nazvavsi emisije ovakvog tipa "nakaradnim".
  5. Ovo je mozda trebalo premjestiti pod "pravosudni ispit"...
  6. Da nije bilo "nelogicnosti" o kojima govoris, presuda bi vec odavno bila donesena i objavljena. Ovako, ocito ni sud nije bez dvojbe, tesko je suditi bez valjanih materijalnih dokaza. U svakom slucaju, slazem se s Utjerivacem, treba pricekati presudu pa tek onda razmisljati o zalbi. Sto se tice KD davanja laznog iskaza, ono se progoni po sluzbenoj duznosti, znaci o tome treba voditi racuna nadlezno Opcinsko drzavno odvjetnisto, a ne okrivljenik.
  7. Slucajno sam veceras upala ovdje, procitala sve postove i ne mogu se cudom nacuditi iako sam mislila kako sam na sva cuda u nas postala imuna...Pa zbilja ljudi, je li ovo moguce? Oni stvarno misle kako je narod #### sitnog zuba...Je li tko od vas poslao mail Bandicu? Da sam ja u kombinaciji za Natjecaj, slala bih mu sto upita dnevno, a kad bi i ostali tako, to bi bio pun pogodak. Sta da vam kazem, zelim vam svu srecu, trebat ce vam itekako, ne zaboravite nas izvijestiti o rezultatima...Ovo je vec pocelo nalikovati pravoj sapunici!
  8. bigblue

    Biseri

    ...je predobar...
  9. Mislim u 99% slucajeva. Osobno sam jako razocarana mogucnoscu zaposlenja, odnosno, nezaposlenja nakon polozenog pravosudnog, mislim da bih uskoro mogla potrazit posao u pekari pa kom obojci - kom opanci. Dakle, pekar sa polozenim pravosudnim ispitom. A sto cete, u nas nista nije nemoguce. Slazem se da je presramotno kakva pitanja postavljaju na intervjuu za posao (i to na sudu!!!) Pazi - kakav ti je hobi, koje su tvoje dobre, a koje lose osobine i sl. Dobro si rekla, to su debili nepismeni, negdje su procitali dva psiho testa i sad se uhvatili tih pitanja kao pijan kape. Kao da ce moj hobi (koji moze biti, primjerice, i pecenje kolaca) bitno utjecati na to kako cu ja obavljati svoje radne zadatke. A ne zna covjek bi li se , ili bi pak odavde - sto dalje, to bolje.
  10. Bez obzira na to sto je nacelo in dubio pro reo (za laike: u dvojbi u korist okrivljenika) materijalnopravni institut, on ce se u ovom slucaju apsolutno primijeniti. U tom smislu, sud mora racunati da je djelo pocinjeno prvog dana prvog mjeseca, a ne posljednjeg dana treceg mjeseca. U protivnom, cemu bi uopce nacelo "in dubio pro reo" sluzilo ako bi postojala spekulacija u smislu "ponekad cemo ga primjenjivati, a nekad ipak ne".
  11. bigblue

    Biseri

    Ajme, ovo sa Cho je za krepat od smija, nema veze sta je starijeg datuma...
  12. Vidim da se rasprava vec prilicno zahuktala i da si dosta savjeta, kritika i pokuda primio. Sta se tice kritika i pokuda, predbacivanja, moralnih predavanja i slicnog, mogu reci samo da se nadam da si dobru pouku izvukao iz ovog iskustva (ili ces je tek izvuci). S druge strane, malo je tesko povjerovati da ti jadan bas prvi put ides iz ciste znatizelje kupit i probati dop, a onda odjednom puf - na vrat ti se nakaci policija. Ali, dobro, neka ti bude. Bilo kako bilo, nije na meni ni na nikom ovdje da provodimo bilo kakvu istragu, za to su drugi placeni. Pridruzujem se onome sto su ti ostali forumasi vec savjetovali, obavezno angaziraj odvjetnika neovisno o tome hoce li te nadlezno DO teretiti za 173.st.1. ili 173.st.2. Mislim da ce ti i on sugerirati da ti je najpametnije pred sucem, odnosno, predsjednikom vijeca, pasti na koljena, sve priznati, pokajati se...i da sud bude blagonaklon prema tebi i tvom mladenackom "izletu". Pretjerana "muljaza" nikom ne donese povoljnu presudu.
  13. bigblue

    Skripte

    Postavite pitanje pm-om ili mailom Zexu, on ce to najbolje rijesiti.
  14. Najbolji savjet koji ti se moze dati u ovoj situaciji jest da hitno potrazis savjet odvjetnika. Itekako ti je vazno izvuci se bez zatvorske kazne sto je malo vjerojatno s obzirom na vrstu i kolicinu droge... Sve ovo sto si naveo, sigurno ce se cijeniti kao olakotne okolnosti i svakako ce utjecati na to da kazna bude blaza, ali da ce sud biti bas toliko blagonaklon i ici sve do uvjetne osude...ne bih se kladila. Zato, prijatelju, pravac kod odvjetnika, s njim razradi dobru strategiju obrane i da sve zavrsi sto bezbolnije po tebe i tvoju obitelj.
  15. ...makar ne na nacin koji si ti opisala! Draga maina, nazalost, moram se sloziti sa svojim prethodnicima. Iz tvog posta proizlazi kako je potpuno nevina, postena, radisna, a k tome, tebi draga osoba zavrsila u pritvoru zbog osnovane sumnje da je pocinila KD iz cl. 173.st.2 KZ-a. Mogu ti reci - a ne moras vjerovati u moju dobronamjernost ako ne zelis - da dobro otvoris oci i pokusas biti realna koliko je to moguce u teskoj situaciji koja te zadesila. Imaj na umu da cak i najokorjeliji kriminalci, cak i pocinitelji teskih ubojstava imaju - MOTIV. Analogno tome, i ovaj pocinitelj razbojnistva o kojem govoris, morao je imati neki razlog, morao je imati neki motiv da prokaze tebi dragu osobu i oznaci je kao pocinitelja kaznenog djela. Svi smo vrlo skloni idealizirati osobu do koje nam je stalo pa pritom ponekad gubimo dodir sa stvarnoscu. Malo analiziraj hladne glave - tko su prijatelji tebi drage osobe, kakvom miljeu pripadaju, ima li netko ili vecina njih "posla" s policijom i slicno. Sve ovo ti govorim samo zato sto je ne tesko, nego pretesko povjerovati da bi nadlezno drzavno odvjetnistvo ustalo istraznim zahtjevom, a da ne postoje makar osnovi sumnje, ako ne osnovana sumnja. A da bi ona postajala, potrebno je malo vise od "pukog blebetanja jednog kriminalca" kako ti to opisujes. Zasto? Zato sto je DO toliko zatrpano vaznim i "cvrstim" slucajevima da sigurno nece gubiti vrijeme na neke "besmislice". Zelim ti puno srece i sto manje razocaranja u osobu do koje ti je stalo, samo bojim se da toga neces biti postedjena! :trava:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija