Jump to content

mugen

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    mugen je reagirao na Spitfire u Razvrgnuće suvlasništva civilna dioba   
    Poštovani,
    1. Kako se civilna dioba vrši po Ovršnom zakonu, tako je za dražbe od 1.1.2015. uspostavljen intitut e-dražbe. Da li je to zaživjelo i za civilno razvrgnuće najlakše će te prvjeriti u FINI koja vodi postupak e-dražbe.
    2. Da, smiju
    3. Na prvom 4/5 a na drugom 3/5 utvrđene vrijednosti nekretnine
    4. Umanjuje se
  2. haha
    mugen je reagirao na KronicnaStranka u Razvrgnuće suvlasničke zajednice   
    Ako ste bili suvlasnik u 1/4 i naslijedili ste 2/3 onda niste suvlasnik u 3/4 nego u 11/12. Posjed je druga stvar, možete biti i u posjedu 3/4, ali to ne proizlazi iz onoga što ste napisali.
     
    Očuh može zahtijevati isplatu, ali ako ona nije moguća, a nije - očigledno - moguća niti fizička dioba, kuću sud stavlja na prodaju.
     
    Za drugu kuću biste mogli ustati tužbom u kojoj biste se pozivali na postojanje bračne stečevine i vaše pravo da naslijedite majčin dio bračne stečevine. Ovaj postupak bi bio složen jer biste morali dokazati, prvenstveno dokumentima i računima, da je točno to što tvrdite, uz to bi se morao moći odrediti iznos te stečevine, a osim toga i da je postojala vanbračna zajednica prije sklapanja braka. Uz to bi i očuh imao pravo na nasljeđivanje odgovarajućeg dijela iz majčinog dijela bračne stečevine.
     
    Što se tiče kartica i gotovine, gotovina odnosno dio gotovine koja je bila majčino vlasništvo je trebala ući u sastav ostavine, i to možete tražiti tužbom. To ste trebali tražiti u ostavinskom postupku, ako ste za to znali, a ako niste, a očuh je to zatajio, onda bi mogla postojati i njegova kaznena odgovornost. Također je potpisivanjem pri korištenju kartica činio kazneno djelo.
     
    Međutim, ako pri korištenju kartica nije raspolagao majčinom imovinom nego svojom, onda vi niste moguća oštećena strana nego izdavatelj kartica. Isto tako, ako je račune uredno podmirivao onda mogući oštećenici - banka odnosno kartičarska kuća - nisu oštećeni, pa kazneno djelo nije dovelo do štete, iako formalno nesumnjivo postoji.
     
    Vanparnični postupak razvrgnuća i parnični odnosno kazneni postupci nikako se ne mogu povezati.
     
    Troškovi koje možete očekivati su troškovi sudskih pristojbi, odvjetnika, materijalni troškovi dokazivanja ... s tim da strana koja izgubi spor nadoknađuje troškove uspješnoj strani po okončanju parničnog postupka. U praksi rijetko možete tako nadoknaditi baš svaku lipu odnosno neizravne troškove.
  3. haha
    mugen je reagirao na bovu u Pomoć, savjet...   
    ako traži dio imovine koju je imala majka prije nego ga je upoznala
    (imovine koju je stekla s vašim ocem) i vi tražite dio imovine koju je stekla u vanbračnoj zajednici (kuća i auto). vikendica je osobna imovina,to će lako dokazati.
    izvanbračna zajednica je zajednice neoženjenog muškarca i neudane žene koja traje najmanje tri godine ili krače ako je u toj zajednici rođeno djete.
    imovina stečena u izvanbračnoj zajednici je zajednička (kao i u braku ) bez obzira na čije ime glasila.
    u gruntovnici izvadi vlasnički list i traži povjesni izvadak za kuću. bit će ti puno jasnije.
    na ostavoinskoj navedite majčino financijsko ulaganje ulaganje u kuću i vikendicu. tražite uračunavanje ulaganja u nasljedni dio.
    vjenčao se da bi bio nasljednik njene imovine !
    dali ostvaruje i obiteljsku mirovinu ili ima svoju mirovinu.
     
    sestra je podignula kat na kući u kojoj živite .
    tražite izuzeče tog dijela iz ostavinske mase . taj dio kata bi trebao biti sestrin. gradila je uz dozvolu večinskog vklasnika. sestra bi trebala tražiti utvrđivanje vlasništva ulaganjem.
    potvrdi sestrino ulaganje i priznaj joj vlasništvo.
    bolje sestra nego neki stranac.
  4. haha
    mugen je reagirao na Matrix u Pomoć, savjet...   
    Postovani Mugen,
    mogu vas shvatiti da ste pod revoltom,no uzdrzite se od vezanja slova koja cine neprimjerenu rijec.
    Ukoliko na sljedecem rochistu dodje do spora,bojim se da ce ostavinski postupak biti prekinut,usljed cega ce neko biti upucen na parnicu,u ovom slucaju najvjerovatnije Vi.
    Po meni je najbolje da okoncate ostavinski postupak a kasnije da uredjujete suvlasnicke odnose,iz razloga sto se parnicenje moze otegnuti u nedogled.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija