Jump to content

lamza2

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    lamza2 je reagirao na Željac047 u Kazneni i prekršajni postupak   
    Poštovani sve Vam je naprijed rečeno, za isto dijelo nitko ne može biti dva puta kažnjen niti mu se dva puta suditi, pustite korupcije i to drugo što spominjete, on je prekršajno kažnjen i to je to...
    U biti nije se niti mogao protiv njega voditi i jedan i drugi postupak (prekršajni i kazneni), upravo kako Vam je to naveo poštovani drot13...
    Što se tiče Vaše tužbe za naknadu štete, to ide redovnim putem u parničnom postupku (ne kaznenom ili prekršajnom), a on kao okrivljeni (prekršajno kažnjeni) mora Vama nadoknaditi prouzročenu štetu koju, najvjerojatnije, i potražujete...
    Nije bitno ako je tuženik bio klijent tog Vašeg odvjetnika, bitno je da ga nije zastupao u istovjetnom postupku, ako ipak smatrate da je odvjetnik učinio nešto što nije smio ili nešto protivno Vašim interesima kao svojeg klijenta, možete se obratiti Hrvatskoj odvjetničkoj komori u Zagrebu, Koturaška 53, te od njih zatražiti pojašnjenje što se tiče rada Vašeg odvjetnika...
  2. Hvala
    lamza2 je reagirao na MarkoDelija u HSU traži od Vlade RH povrat od 10% mirovine skinutih 2010.   
    Ja to gledam na način gdje ima dima ima i vatre, a puno se zadnje vrijeme spominje vraćanje tih 10%... Kada došlo da došlo, dobro će doći...
    Sve si mislim da bi to moglo biti 2024. pred izbore...
  3. Hvala
    lamza2 je reagirao na buda2 u Priznavanje HRVI   
    Bio si na prvostupanjskoj komisiji za status RVI ? Ide na drugostupanjsku u ZG da potvrde PLP ili da ponište.dobit ćeš rješenje.
  4. Zbunjen
    lamza2 je reagirao na ledena_kisa u Kazneni i prekršajni postupak   
    Na tom sudu ćeš se sigurno načekati. Možda i preko 12 mjeseci. Za jednu presudu gdje je žalba bila bespredmetna (ukinuta i vraćena na ponovno suđenje, bez ispitivanja sadržaja žalbe, ukidanje po službenoj dužnosti), trebalo im je više od godine dana. Naime, radi se o sudu koji je ionako pretrpan poslom. Slučaj koji spominjem je svjež. Pripremite se na čekanje.
     
    Upit za Drota;
     
    Prema mojim praćenjima rada policije na određenom prostoru puno presuda je palo zbog ne bis in idem, i to ne samo za tučnjave i ozljede, već i za druge stvari. Što se zapravo događa kada dođe do takvih usudio bih se reći grubih pogrešaka. Neznanje, nedostatak kontrole ili gluhi telefon u kordinaciji sa odvjetništvom? 
  5. Hvala
    lamza2 je reagirao na G-man u Kazneni i prekršajni postupak   
    Nema vam propisanog roka. Računajte okvirno 6-12 mjeseci.
  6. Hvala
    lamza2 je reagirao na PrEsVeTli u Priznavanje HRVI   
    Nezahvalno je bilo kaj prognozirati, ako je stanje kako si opisao i ako ti izvještaće bolest kao poslijedicu DR imaš šanse da dobiješ status HRVI, međutim prvo privremeno a potom opet privremeno a tek onda potom možebitno trajno. Ono što je bitno je to da nemaš kaj izgubiti a možeš samo dobiti s vremenom.
  7. Hvala
    lamza2 je reagirao na buda2 u Priznavanje HRVI   
    Izlaziš samona PLP a na DLP samo ako Te pozovu.
  8. Sviđa mi se
    lamza2 je reagirao na Mara123456789 u Priznavanje HRVI   
    A trebali bi ti potvrditi il odbiti sve ti zavisi od nalaza. Meni se prošle godine potvrdili20% privremeno do kraja 11.mjeseca ove god.  Sad drugi put izlazim pred komisiju 6.11. ove god. Ja se nadam da će mi ostati ovih 20%. Redovno se ljećim kod psihijatra i dnevna bolnica i psiholog svake godine.
  9. Hvala
    lamza2 je reagirao na zis u Priznavanje HRVI   
    Ako ste bili na vještačenju (bolnice s Liste) kojim je utvrđivano da li su Vaše zdravstvene tegobe posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, te ako je potvrđena ta činjenica, dokumentacija se vraća Uredu Državne uprave koje ju je i dostavilo, a ono je proslijeđuje u ZOSI na vještačenje kojim se utvrđuje postojanje i postotak invaliditeta. Na to vještačenje ćete biti pozvani.
    Nadam se da pravilno tumačim postupanje sukladno novom Zakonu i podzakonskim aktima.
    Srdačan pozdrav
  10. Hvala
    lamza2 je reagirao na beroduba u Priznavanje HRVI   
    Ratni put je jedno a drugo ti je ako ti zapovjednik iz ratnog dnevnika napiše da si bio u životno-ugrožavajućoj situaciji (kao što ti je hasko napisao)
  11. Sviđa mi se
    lamza2 je reagirao na hasko u Priznavanje HRVI   
    Onda OK. Mnogi su se opekli na tome što su sve "izlajali" psihijatrima, a onda ih povjerenstvo dočeka "na nož". Tako je i s ratnim putovima, ako nisu sažeto navedena stradanja i stresne situacije (izloženost topničkoj i drugoj paljbi, pogibije i ranjavanja suboraca u neposrednoj blizini, ubijanja neprijatelja kao izrazito stresna okolnost, uništavanje nepr. oklopnih vozila, itd....), kao i da nisi nikada samovoljno napuštao postrojbu..., onda su šanse realne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija