Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  758
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  10

Sve što je frenki zg objavio

 1. Na samom početku, je izgledalo sve, kao normalno : dvije sestre žele sebi i roditeljima, riješiti stambeno pitanje. - dogovaralo se i razgovaralo, sa obadvije - ali, ugovor je potpisan, samo sa jednom, jer se ona predstavila, kao investitor, za njih troje - Svatko ima po jednu etažu - uređenje prizemlja, za roditelje, su obadvije dogovarale, a dalje, svaka je za svoj stan, davala prijedloge i ostalo. Što je još, specifično : svakim svojim dolaskom na gradilište, obadvije nikad nisu imali , baš ni jednu primjedbu,, njihove riječi su bile : Super - prekrasno - fantastično. ? ( što mi je bil
 2. Poštovani. Kao vlasnik građevinske firme, dogovorio sam - dogradnju i kompletnu unutrašnju adaptaciju objekta do sistema - ključ u ruke. Radi se o objektu, koji ima 3 zasebne stambene jedinice - za roditelje i 2 sestre. Ugovor sam sklopio, sa jednom od sestara, kao Investitorom. Objekat je završen u 7 mj, nisu imali primjedbe, i uselili su se, svako u svoju st. jedinicu. Pred završetak radova, a i prije toga, tražio sam da mi se uplati, određeni iznos, jer sve navedeno, rad i materijal, čak i određene - podizvođače, sam financiram. Plačanje su odgađali, uvjek se pravdajuči, da tr
 3. frenki zg

  Zadruga

  Za ne postojeći Pravni Subjekt, u ovom slučaju, Zadruge - Nikoga. Osim, ako smatrate i imate određene dokaze, o Financijskim >makinacijama< onda , bivšeg Upravitelja Zadruge.
 4. Firmu registrirajte na sebe - Suprug, neka bude direktor, i sve ste probleme riješili, na zakonit način. Sve vam to , Javni Bilježnik objasni, - od dozvole boravka - radne dozvole - Državljanstva, itd.
 5. Vi ste napravili, puno grešaka - Niste tražili račun, za montažu klime, a, niti, popravaka - da, jeste, sad bi, iz podataka, na računu znali - sve što vas zanima. Evo, probajte, ovako, - pošalji te e-mail, trgovcu koji vam je prodao klimu - pošalji te kratki upit - >kupili bi, kod vas klima - uređaj, ali nas zanima, dali imate, svog majstora za ugradnju, ako nemate, dali nam možete preporučiti, majstora koji to obavlja za vas.< Možda vam i upali, i dobijete, - pisanu preporuku, za tog majstora - tad, imate dokaz,da vam je prodavatelj, preporučio, navedenog majstora - ostalo je n
 6. Ako ima potvrdu o ne kažnjavanju u RH - znači da ima O.I.B. - kad ima o.i.b. znači da ima hrvatsko državljanstvo. Mjesto rođenja, s obzirom na raspad jedne države u više samostalnih jedinica, ne prestavlja nikakvu preprreku, ako je samo to u pitanju.
 7. Ovako - Facebook je - Reklamna platforma - Medij, kao i svi ostali. - toliko o, faceboku. Za nagradnu igru, morate imati Pravni Subjekt, koji ima dozvolu za obavljanje navedene djelatnosti Za, organiziranje djelatnosti, za koje imate odobrenje u HR - Mora te u Njemačkoj, imati isto, pravni subjekt - dali povezan ili ne - koji mora u toj državi ishoditi odobrenje za obavljanje navedene djelatnosti, u toj državi. Zakoni, koji vrijede u jednoj državi, iako smo u EU ne znači nužno, da su nam zakoni isti, pogotovo, kad se radi o specifičnoj djelatnosti.
 8. MTU - je skoro jedinstven, za uslužnu djelatnost - što vam knjigovođa, sapći, da treba za trg. radnju, - primjenite taj savjet.
 9. Tko, osim mene i Odvjetnika, može obaviti navedenu radnju . ? Mislim, na neku Agenciju i slično ?
 10. Shvatio sam, ako je bilo - više sudskih sporova - za svaki spor - kopija pravomočne presude. Par dodatnih pitanja. 1 Kopiju pravomočne presude - šaljem - ili - Uržbiram, sa popunjenim zahtjevom ? 2 Dali, tu radnju, osim Odvjetnika, može po punomoći, obaviti, neka Agencija , ili slično ?
 11. Obratite se Uredu za Prostorno planiranje Grada i tamo će vam dati sve upute - ne želim ih davat, jer se često nešto mjenja. 1. Zgrada ne mora biti - poslovno stambena - može biti čisto stambena - ali u tom slučaju u prenamjeni u poslovni, maximalno je dozvoljeno - 1/3 - tlocrtne kvadrature, navedenog objekta. - uz suglasnost, svih suvlasnika objekta. Ako, unajmljujete prostor, u starom dijelu grada , vodite računa , o 2 stvari. Ako je objekat stariji od 68.g. - za isti nije potrebana uporabna dozvola. Ako u ubjektu, nikad nije bio poslovni prostor - provjerite, u zavodu za zaštitu
 12. Poštovani. Zanima me način brisanja, starih ne ativnih zabilježbi ( bilo je više sudskih sporova, pa, žalbe na ta riješena ) dali to može uraditi, vlasnik , zemljišta ? i, koji je to postupak - način ? Zahvaljujem.
 13. To, je onda, druga stvar - Sretno sa Sudskim postupkom.
 14. Djelatnost - Izviđenje radova sa Rigipsom- ne treba vam Stručna sprema ( za sada )
 15. Nakon 10.g. ne vidim potrebu za time, ako ste učinili neki prekršaj, prije 10.g. a, niste sankcionirani, to spada u Zastaru, i u Stečeno Stanje.
 16. Ništa Više - čak ni to.
 17. Vaša Firma - vaše odluke .
 18. Kad Firmu, prijavite Poreznom Uredu, koji pokriva Sjedište Firme, - dobit će te - Euro Broj - to je neka nova stavka, ali, nisam siguran, dali vam to treba, ako ne mislite početi odmah raditi - nazovite ispostavu porezne uprave, kojoj po Sjedištu, pripada vaša Firma, i pitaj te - ja sam išao, u Poreznu, po taj Broj, jer su mi ga tražili u Knjigovodstvenom Servisu, sa kojim sam sklopio Ugovor, o vođenju Poslovnih Knjiga.
 19. Ako je Banka - Kreditor ( vjerovatno - HBOR ) , otpisao navedeni kredit, prije Stečajnog postupka, to potraživanje, od strane Banke - ili dugovanje Firme više ne postoji - Naravno, ako postoji pisano riješenje, o otpisu -( Potraživanja ) Kredita.
 20. Ostavi te u moj pretinac - privatne poruke - e.mail - za kontakt. Poz.
 21. Vas Sin, bi morao podnjeti Tužbu, protiv - Vas, kao Direktora - Stećajnog Upravitelja i Credo - Banku, , kao posrednika - s dokazom, da je Potraživanje po Kreditu, Ništavno, - po odluci Kreditora, o otpisu Potraživanja po navedenom Kreditu. Naravno, ako se sve poklapa - vremenski - što znači, da u vrijeme pokretanja Stečaja - Firma nije imala Dugovanje po navedenom Kreditu - jer je isti - Otpisan prije pokretanja Stečajnog postupka - tu bi, uz Dokumentaciju o Otpisu Kredita, trebao ubacti, kao Svjedoka - određenu Osobu iz - Banke Kreditora - mislim, da ima smisla, ali, ponavljam - sve treba
 22. Raskid Ugovora o prijenosu poslovnog udjela, ima pravo, samo - Prenositelj - znači, vaša Teta. Provjeri te, kod bilježnika kod kojeg je rađen prijenos, - dali je izdato novo riješenje, o promjeni vlasništva ? Možda još nije izdato - u tom slučaju postoji vremenski rok za žalbu - pa bi kroz istu mogli tražiti poništenje ugovora.
 23. Ovo su, česta pitanja - jer smatraju, da se radi o - dvostrukoj naplati - što zakonom nije dozvoljeno - vjerovnik, , ako ide na ovrhu računa - istovremeno ne može i na imovinu, tek kad povuče zahtjev za ovrhom računa, može iči na ovrhu - Imovine. Ali, ponta je u tome, da je Zadužnica Pravne osobe, jedno, a zadužnica, na Osobno ime - kao Fizičke osobe, drugo. Tako, da vjerovnik ima na izboru, više načina naplate - u isto vrijeme - npr. - na Osobnu imovinu Vlasnika firme i na račun Firme, ili , obratno - kad se realizira neki kredit, mnogi nisu ni svjesni, šta su sve potpisali, kao garanciju
 24. 1. Dvostruka ili paralelna naplata - na Sredstva na računu i Imovine Pravne osobe - nije dozvoljena., ali, ako Osnivač ili Direktor, potpiše Zadužnicu, ili bilo koje sredstvo garancije, u svoje Ime - tada je navedeno - dopušteno - jer se radi o 2 Subjekta - Pravni i Fizički. 2. Otpisani krediti, koji su dati Pravnim ili Fizičkim Osobama, sa kojim su kupljena određena sredstva za rad i vode se kao imovina firme - ista Stečajni upravitelj može dati na prodaju. 3. Obratiti se Sudu , sa zahtjevom - Privremena mjera zabrane Prodaje raspolaganja određenom imovinom. ali, za takav ,,potez,,
 25. Mogao bi imati problem, - ako je potpisao ugovor o subvenciji za - samozapošljavanje - Trebao bi se obratiti Policiji - ako je imovina koju je suvlasnik odnesao, zajednički kupljena. Niste napisali, tko je - direktor - to je bitno, radi odgovornosti poslovanja, firme. Ako, vaš sin nije direktor - onda neka povede računa - o gore napisanom.
×
×
 • Napravi novi...