Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  615
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  8

Sve što je frenki zg objavio

 1. To sam Vam već odgovorio - Dugove vračate solidarno, - ako društvo nije u stanju samo izmiriti nastale obaveze. Kod vas je za pohvalu to što u naprijed tražite riješenje, a ne kad je firma več blokirana. - dao sam vam kontakt u - privatnu poštu - Ako dođe do situacije da firmu budete morali zatvoriti. a to je i riješenje- kako da se riješite duga koji firma ne mogne sama podmiriti. -bilo bi korisno da odgovorite, na pitanje u P.P.
 2. Nastali dug ste u obavezi solidarno izmiriti vi i Društvo . Niste napisali - dali taj novi ugovor potpisujete sa nekom drugom inozemnom firmom ili sa - starim partnerom ? I, sa vaše strane - dali ga potpisuje vaša postoječa firma ili neka - nova ? Ako planirate otvoriti novu firmu , moguči su problemi - radi postoječe firme, ako bude u stečaju ili likvidaciji - a obadvoje traje dosta dugo.
 3. Pročitao sam poslani - link, i odmah sam uočio problem - naime, kod zaštite - dizajna .se štiti njegov - izgled - a, ne- funkcionalnost - A mene zanima baš to - funkcionalnost. !
 4. Hvala na odgovoru - Prototip je več napravljen - ali - element - po element, tako da se ne može radi sigunosti > skužiti< proizvod - a ja sam ga sam sastavio i ponovo - rastavio - Koje je vaše mišljenje,o ovom proizvodi, mislim, kao neutralne strane ? Kupiš kinderbet, i kako dijete odrasta, proizvod ga prati do osnovne škole, pa i dalje.
 5. Poštovani : Imam nacrt za Proizvod - Više-funkcijalnog djećijeg Kinderbeta - koji se (po priloženom uputstvu za montažu ) može montirati u 3 - svrhe - 3 druga uporabna predmeta,, a da se, prateči uputstvo ništa novo ne kupuje - 1. - Dječiji Kinderbet - 2. - Dječii Krevet - 3. - Radni stol sa policama. Sad me zanima slijedeče : Dali ovo spada pod - 1.) Dizajn ili pod Inovaciju ? 2.) Kako se vrši Zaštita Inteleaktualnong Vlasništva, kad je riječ o ovakvom - Proizvodu ? Hvala.
 6. Trgovačko Društvo nije - tijelo Državne uprave, i takva obaveza za isto ne postoji - niti je isto moguče sa sigurnošču isto izraditi, radi više uvjetnih čijenica . (postoji godišnje financijsko izvješče )
 7. Da, Direktor - Odgovorna osoba u ovom slučaju snosi odgovornost.
 8. Zamolio bih vas, da ne ostavljate brojeve telefona, napisao sam - ISKLJUČIVO -e-mail, za kontakt. Hvala.
 9. Niste napisali, dali su vam poslali Fakturu za plaćanje određene rate ? Dali ste i jednu ratu platili - mislim prvenstveno na 1. ratu, kao predujam ?
 10. Pravna formula : Prokazni popis Imovine - popunjen se predaje sudu, u donjem dijelu piše, da se isti daje pod krivičnom i materijalnom odgovornosti. Ako ga ne dostavite sudu, ili isti bude netočan ( da određenu imovinu namjerno ne unesete ) u daljnjem postupku, ako se to ustanovi, možete i kazneno odgovarati. Ne dostavljanje istog, kod suda budi sumnju, u smislu skrivanja određene imovine - Prokazni popis imovine se kupuje u Narodnim novinama.
 11. frenki zg

  Osnivanje d.o.o.

  Posebnim Zakonom su obuhvaćene samo djelatnost - Trgovina oružjem - Lijekovima i Trgovina Plemenitim metalima, za njih je potrebna dozvola određenih Ministarstava.
 12. frenki zg

  Osnivanje d.o.o.

  Ako mu sad ne prođe, mišljenja sam da cijeli postupak treba - stornirati - povući prijavu, i krenuti iz početka tako da predmet dođe na obradu kod drugog referenta. To je slično kao u Gruntovnici - kad predmet nikako da se završi, ja povučem prijedlog, i drugi dan ga ponovo predam i sve bude u redu. Ovdje se možda radi o friško zapošljenom referentu, koji, iz neiskustva i bojazni, dali je sve u redu , vrača predmet.
 13. frenki zg

  Osnivanje d.o.o.

  Iskreno i mene. Do sad sam posredovao u preko 50 registracija i promjene vlasništva trg. društava, i osnovno mi je da prvo pogledam, dali takvo ime firme več postoji, na trg. sudu gdje se firma seli. Evo sad ukucate u sudski registar - svih trg. sudova, i načiće se isto ime za isti pravni subjekt, na više trg. sudova.
 14. Po mome mišljenju - nastavite konzultaciju sa ministarstvom turizma - prekopirajte spomenuti čl. zakona i to im pošaljite i sačekajte povratnu reakciju. Mišljenja sam da je to bolje, pa čak i promjeniti ime frme, nego iči u bilo kakav spor - vremensko razdoblje dok evntualno isti dobijete je jako dug, a u međuvremenu - firma ne radi.
 15. frenki zg

  Osnivanje d.o.o.

  Zakon je jedno, a praksa drugo. - osobno sam imao firmu, i naknadno ustanovim da isti naziv ima i firma iz Opuzena, obadvje. Do.o - Vjerovatno ste naišli na nekog jako revnog suca.Postoji i insttut predbilježbe imena firme - istina, - bilo je zakonski promjena što se tiče baš naziva firmi - prije se nisu upisivala imena na stranom jeziku - poslje ulaska u EU - isto je dozvoljeno.
 16. P.S. - U moj Poštanski pretinac ISKLJUČIVO ostavite e-mail za kontakt. Hvala i poz.
 17. Vodite računa o tome, ako dođe do sudskog spora, da to traje jako dugo. (iz osobnog iskustva) Prvostupanjske presude se donose u okviru 2 godine, a riješenje po žalbi na - VTS - Viši Trgovački Sud traje oko 5 godina.
 18. 1. Nema pravo na kamate, jer je presudom suda, radnja proglašena - ništavnom. 2. Odluka o vračanju u prvobitno stanje se mora provesti na temelju sudskog rješenja.
 19. frenki zg

  Jdoo kupovina

  Vi ste dužni, kao - Fizička osoba, a u Pravnoj osobi - Firmi, vi ste osobno vlasnik - poslovnog udjela i eventualne dobiti društva, nakon oporezivanja - te dvije stvari vam se ovrhom mogu oduzeti, u visini duga prema poreznoj upravi. Stoga je najbolje , kao što je kolegica napisala, da sa poreznom sklopite Upravni ugovor, i da taj dug rješavate na rate.
 20. frenki zg

  Gospodarsko vozilo

  Nakon sklapanja ugovora, sve obaveze spadaju na teret firme, obaveza - najmodavca je da - preda vozilo i plati nešto poreza po ugovoru o najmu.
 21. Davanje zadužnice na osobno ime direktora, često je nenaplativa tražbina, ako kod potpisa iste nije izvršena provjera, dai ta osoba išta posjeduje . To što on ima drugu tvrtku, ne znači ništa, jer je data u - osobno ime. Da je data, od strane, firme, ako ju ista ne može podmiriti, ne može se sa istom iči u naplatu -kod njegove druge, firme - jer je to drugi pravni subjekt. Kod slučaja, gdje odgovorna osoba potpiše zadužnicu na vlastito ime, ako dodje do ne plačanja, jer se nema iz čega naplatiti, moglo bi se iči u kaznenu prijavu protiv istog - radi prijevare.
 22. frenki zg

  Gospodarsko vozilo

  Mišljenja sam, da je naj jednostavnije - iznajmiti vozilo svojoj firmi,(pogotovo, ako je firma već registrirana) istina, platit če te nešto poreza na najam, ali, nakon tog ugovora, svi troškovi padaju na teret firme, a time ostvarujete i bitan priznati rashod - gorivo - popravci - dnevnice vozača, ima toga dosta, a sve se to knjigovodstveno lako rješava.
 23. Točno, - sva potraživanja koja nisu utužena u zakonskom roku, idu u prihod.
 24. frenki zg

  Osnivanje d.o.o.

  Vezano uz skladište robe : To če vam biti - Poslovna jedinica, koju možete naknadno otvoriti, (jedno je - sjedište firme, a drugo - sjedište - poslovne jedinice) na adresi gdje iznajmite skladišni prostor. Prostor mora imati Uporabnu dozvolu. Naziv Trg. Društva se vodi po sjedištu, odnosno o Trg. Sudu, tako da je bitno, da na vašem Trg. Sudu ne postoji isto ime za navedeni pravni subjekt. - Doo i Jdo, su razlićiti pravni subjekti., što znači da isto ime na istom Sudu gdje vam je firma registrirana, mogu imati oba pravna subjekta. - koliko ima Trgovačkih Sudova, toliko može biti istih naziva Trg. Društava - izuzev imena koje je zaštićeno - ZZIV-a.
×
×
 • Napravi novi...