Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  1153
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  14

Sve što je frenki zg objavio

 1. Prijavite ju policiji, bez obzira što je sa lažnog profila, policija ima stručne djelatnike i za 5 minuta če imati IP - Adresu profila. Svi odvjetnici su dobri,, razlika je u njihovoj prebukiranosti, pa neki rade brže, neki sporije.
 2. Zatvaranje firme vam je skup i dug proces, i može se pokrenuti preko bilježnika. Onog dana kad bilježnik obavi svoj posao i preda vam dokumente da ste prebacili firmu na 2. osobu možete na Burzu rada.
 3. Krenite od Javnog bilježnika, recite mu šta želite i to će biti urađeno. Bilježnik to obavi za 3 dana, preda na trgovački sud i rješenje bude gotovo za max. 15 dana. Cjelokupna radnja vas košta 3.500.kn. maksimalno.
 4. Ako je sve kako ste napisali mislim na otvaranje stečaja, 2019 a vi uplatili akontaciju 2020.g. - malo je čudno jer otvaranjem stečaja, on više nema zakonske ovlasti da bilo šta radi sa firmom i stečajni upravitelj otvara novi žiro - račun sa kojim on upravlja. Ovdje se radi o čistoj prevari u gospodarskom poslovanju. Prije podnošenja kaznene prijave, neka mu odvjetnik pošalje opomenu pred podizanje kaznene prijave. ( osobno mislim, da vam je podvalio račun, svoje druge firme koja ima isti naziv i istu adresu, jer ne vidim drugu svrhu - jer, čim je firma otišla u stečaj, ime firme je slo
 5. Može, ali s obzirom da je Obrtnikov (vlasnikov) O.I.B. ujedno i O.I.B. - Obrta, tako i Imovina obrta, da je Vlasnik žiro - računa obrta - Obrtnik, sva Novčana sredstva na računu obrta (a, isti ne može imati neki zaštićeni žiro - račun) bi bila podložna Ovrsi, taj poslovni potez bi bio financijski katastrofalan. Savjet : Ako se namjeravate baviti privatnim poslom, otvorite J.d.o.o, to je sve ukupno max. 1.500.kn. Tad si otvorite zaštićeni račun na koji si isplaćujete plaču.
 6. To jednostavno shvatite kao realnost u ovim turbulentnim vremenima i krizom koja je uhvatila cijeli svijet. (televizor nemojte bacati, možda u stečaju netko kupi cijeli pogon i da proizvodnja opet krene )
 7. Evo šta još mogu napraviti po tom pitanju, Odgovor Moderatora @Spitfire na tu temu., i ja sam proučio sporni stavak čl. 15 stavak 1 koji pojašnjava na šta se misli pod >neprekinutu transmisiju< Ali, i ovo bi se moglo izbjeći na način da Djed daruje svom Sinu/Čerki, a Oni daruju svom sinu. U ovom slučaju nema prekida transmisije, nema poreza, ali se moraju podnijeti 2 zahtjeva za uknjižbu vlasništva, nadam se da ne griješim. ------------------------------------ Odg. Moderatora : Nije li tom izmjenom zakona, uvođenjem u odredbe čl.15 st.1 i "koji čine uspravnu liniju" te pojašnje
 8. Onda je sve u redu, malo će potrajati dok ne dobijete poziv od suda, jer to traje a i sud do 9-tog mjeseca radi samo hitne slučajeve.
 9. To je policija sve evidentirala i oni podnose prijavu Državnom odvjetništvu. Kratko ste ovo napisali. Dali ste davali kakvu izjavu, i kome, dali ste šta potpisali, dobili šta od policije, zapisnik očevida ?
 10. Takav odgovor nije uvjerljiv - neka kaže, što uz spomenuti Hidropak ima smisla, da je vodu za piče i prehranu koristio iz Vodovoda a za ostale potrebe iz Hidropaka. O visini novčane kazne ovisi puno činbenika, iz vodovoda će vjerojatno uzeti vrijeme nelegalnog korištenja, pa če ići logikom šta je starije - kuća ili vrijeme kad je vodovod postavljen. Policija je morala biti jer se radi o krađi, od vodovoda ovisi dali će podnijeti kaznenu prijavu.
 11. Kreni te od Državnog ureda za gospodarstvo koji se nalazi u sklopu Županije kojoj pripadate. Kod njih se i otvaraju Obrti, tamo su referenti koji će vam dati odgovore na vaša pitanja.
 12. Točno. Kao i kod darovnog Ugovora u uspravnoj liniji, kad se >prekida< transmisija nasljednog reda, u konkretnom slučaju kad Djed/Baka daruju nekretninu Unuku, a unukovi roditelj/i su živi.
 13. Za fizičke osobe se uzima stvarna VRIJEDNOST predmeta koji je predmet carinjenja , a ne koliko je plaćen isto bi bilo da vam je poklonjen i u tom iznosu koji ste platili veći dio su - Carinski troškovi (trošak manipulacije ) + Carina.
 14. Nigdje se ne spominje nikakav zakon - već isprika i objašnjenje da su navedenu terasu greškom, do 2019 naplaćivali, kao da je gradska. Zatražite da se uplaćeni novac vrati uplatom na račun pričuve.
 15. Velika je mogućnost da ju neće prihvatiti, jer žalbu na prvostupanjsku presudu pišete u 4 primjerka, žalite se drugostupanjskom, preko prvostupanjskog. Mora doći u pisarnicu prvostupanjskog, tu se stavi pečat i oni 2 primjerka šalju na drugostupanjski sud. To što nigdje ne piše da je zabranjeno, ne znači da je dozvoljeno.
 16. Dali ste kod sklapanja ugovora uzeli sredstvo garancije, koje pokriva vašu Akontaciju i ostale stavke iz ugovora, ? Drugog izvođača, da vam završi posao možete uzeti kad želite, ali po pravilu bi trebali uzeti ovlaštenu osobu - nadzornika, da napravi zapisnik, koliko i šta je sve uradio prvi izvođač, jer če te vjerojatno, sa prvim izvođačem otiči u tužbu, a elaborat nadzornog organa če vam trebati za dokazivanje stanja izvedenih radova do trenutka napuštanja posla.
 17. Taj trgovac je samo prodavač ili distributer za određeno područje. Nađi te tko je Generalni Zastupnik ili Uvoznik za RH. Uputite mu dopis - mejl, objasnite cijelu situaciju, vjerujem da če vas uputiti drugom serviseru, koji pokriva drugo područje.
 18. Otiđite na stranicu suda na e - postupak, ukucaj te broj predmeta i ako je iz nekog razloga - naj češće zbog ne odazivanju na sudske rasprave, zasebno viječe donosi rješenje - dovedbeni nalog - uhidbeni nalog - rješenje o određivanju pritvora radi nazočnosti na sudskoj raspravi. O sudskoj odluci se izvješćujete vi i Policija.,a to vam u e - postupu piše, npr - rješenje o određivanju mjere pritvora . Ako je u policijskom sistemu uvedena bilo koja radnja prema vama, vas če ,,skinuti ,, na granici prilikom prvog ulaska u Hrvatsku i policija će izvršiti sudsku odluku., tako da vodite račun
 19. Poštovani, kvar fiskalne kase se ne rješava nikakvim savjetom, da nazovete servis, i oni će vam reći da se to ne rješava nikakvim razgovorom već da istu dovezete u Servis.
 20. Ako vam fiskalna kasa dobro ne radi, odnesite ju na servis.
 21. Ako možete malo opširnije opišite situaciju, jer se po mom mišljenju ovdje radi o dvije zasebne pravne radnje, koja se svaka zasebno rješavaju. Kupoprodajni ugovor je jedna zasebna radnja, a brisanje tereta banke putem bankovnog očitovanja je zasebna radnja.
 22. Obratite se Uredu državne uprave u vašoj županiji i zatražite sve odgovore.
 23. Ništa drastično jer nema u sistemu kopije tog računa, ali to morate što hitnije otkloniti.
 24. Neka ga slobodno stavi na banku, nikakav prekršaj time ne čini. Neće morati platiti nikakav porez prilikom polaganja istog u banku.
 25. Zdravstvene ustanove kao i domovi za zbrinjavanje starijih osoba ne spadaju pod Trgovačka društva.
×
×
 • Napravi novi...