Jump to content

Nosorog95

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na wrritteer u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Može pojašnjenje? 
    Ovo vrijedi i ako ovrha stoji na fini preko 10 god i da nije jedna lipa putem te ovrhe naplaćena?
    Ili zastare nema samo ako se putem ovrhe povremeno oduzimaju novčana sredstva,što je i logično.
    Hvala.
  2. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Bond1981 u Ovrha na temelju lihvarskog ugovora   
    Da,govorimo  o hrvatskm pravu,pravdi,sudstvu,ako to uopce i postoji... Nistetni ugovori nemaju zastare,njihova nistetnost se moz\e traziti i nakon sto godina.|Podnjeli  smo a dorh prijavu,ali evo do danas ni akcije ,ni reakcije.
  3. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Kad se ovršna isprava dostavi Fini na provedbu, tada nema zastare. Znači, ovdje zastara uopće nije počela teći. Od dana kada ju je Fina isknjižila iz očevidnika, počeo je teći zastarni rok.
    Mogu na novčana sredstva i na pokretnine. Međutim, ne mogu na nekretnine i automobil, jer kod ovih ovrha već prije samog pokretanja postupka pred sudom, moraju dokazati da su te nekretnine odnosno automobil u Vašem vlasništvu.
    Uvijek se radnja ovrhovoditelja mora poduzeti s ciljem naplate tražbine prije isteka roka od 10. godina, u protivnom nastupa zastara.
  4. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u Amex   
    Podmirujte dug kako možete, ukoliko dođe do rješenja o ovrsi, tada samo uložite prigovor ukoliko tražbina iz rješenja o ovrsi ne bude ažurirana sa Vašim uplatama. Ukoliko ovo bude radilo odvjetničko društvo, vjerujem da će stanje biti ažurirano. Ukoliko ne bude, prigovorom tražite da sud obustavi ovrhu određenu rješenjem o ovrsi za taj podmireni iznos.
  5. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u Dogovor sa eos matrixom   
    U tom slučaju uplaćujte po dogovoru, potvrde o uplati čuvajte i to je to. Ukoliko bi se oni pokušali ponovno namiriti preko te iste ovršne isprave, Vi ćete posjedovati dokaze da je dug podmiren i postupak će bit obustavljen. Mada govoreći iz iskustva, nitko se ne upušta u to, nema smisla.
  6. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Ovdje vrijedi da nema zastare za postupke blokade računa koje provodi Fina, pa se ni nema što prekidati. Na temelju te zadužnice se mogu pokušati namiriti na nekom drugom predmetu i sredstvu ovrhe, i tako do potpunog namirenja. Recimo, oni već sada ukoliko je otplata spora ili nikakva, mogu povući zadužnicu sa Fine i predložiti promjenu predmeta i sredstva ovrhe.
  7. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Zadužnica ima učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi i kako takva zastarijeva za deset godina i to računajući od dana pravomoćnosti.
    Promjenom predmeta i sredstva ovrhe mogu pokušavati naplatu, bar recimo na novčanim sredstvima.
    Ukoliko Vas nasljednik naslijedi, onda nasljeđuje i Vaš dug, te za dugovanje odgovara do vrijednosti naslijeđene imovine, osim ako je Vaš dug u zastari.
    Kako navodite da nemate sredstava, mišljenja sam da su u Fini trebali postupiti po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, a koji kaže da ako se tražbina iz osnove za plaćanje ne naplati od ovršenika fizičke osobe u cijelosti u roku od tri godine od primitka u Agenciju, nakon što po toj osnovi za plaćanje nije bilo nikakvih naplata posljednjih šest mjeseci uzastopno s računa tog ovršenika, Agencija prestaje s izvršavanjem te osnove za plaćanje za ovršenika iz osnove za plaćanje za kojeg su zadovoljeni navedeni uvjeti.
    Promjenom sredstva ovrhe može se prekinuti zastara, tako da ovu opciju ovrhovoditelj uvijek ima na raspolaganju i vjerujem da će na ovaj način i prekidati zastaru. To što nemate imovinu nije zapreka da oni ne bi pokušali naplatu, npr. na novčanim sredstvima, jer prije pokretanja nisu dužni dokazivati da li imate sredstva ili ne, pa ime je ovakava radnja dovoljna za prekid zastare.
  8. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Wanksta u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Na novčanim sredstvima je već bila ovrha pa bi promjenu trebalo dokazati na sredstvu imovine koje nema.
     
     
  9. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Ovo je pogrešno, jer ako je danas ovršna isprava isknjižena iz Fininog očevidnika, doslovno sutra ovrhovoditelj može pokušati ponovno naplatu preko novčanih sredstava. Upravo ih to većina i radi, jer je Fina postupila po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, potom su ovrhovoditelji ponudili ovršenicima da dobrovoljno podmire dug i svi koji su se na ovu ponudu oglušili su ponovno blokirani na Fini.
  10. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Wanksta u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Naplaćuje nenaplativo. 
  11. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Borbena7 u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    I prekidaju zastaru...
  12. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Wanksta u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    U teoriji ju mogu prekidati desecima godina (što se zove "iz objesti").
    Koja svrha ako se u praksi ne naplate.
  13. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Wanksta u zastara ovrhe na osnovu zaduznice   
    Ovrhovoditelj može prekinuti rok zastare promjenom sredstva ovrhe, ali mora navesti predmet ovrhe. 
    Pošto vi nemate imovinu to nije u mogućnosti i smatram da bi zadužnica zastarjela s rokom, znači ne može se više sudski tražiti da morate nešto platiti. Ako je tražbina zastarjela ni nasljednik ne može odgovarati za dug, samo se treba pozvati na zastaru.
    Finu možete telefonom preko oiba kontaktirati ili mailom.
     
  14. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na virtalni u Naplata alimentacije   
    Postovani,
    moram se sloziti s vase strane da ste s moralnoga gledista u pravu! I lijepo bi bilo kada bi svi bili obzirni i ocevi i majke u ovakovim slucajevima.
    Ali s obzirom na ljudsku prirodu, koja je kao takova prevrtljiva, u ovim slucajevima, ako otac/majka pokazu dozu razuma,
    moj je savjet da se uzdrzavanje i dalje uplati sukladno postojecoj odluci, ali da majka/otac taj novac vrati majci/ocu u gotovini ili kompenzira na nekakav drugaciji nacin.
    Jer u slucaju da se majka/otac u dogledno vrijeme zainate, isto ne placanje po postojecoj sudskoj presudi moze rezultirati ovrhom i u krajnjem slucaju zatvorom za obveznika placanja uzdrzavanja!!!
  15. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na G-man u Prisustvovanje ročištima   
    Stvar procjene suca ovisno o tijeku postupka. Inače, u svakom kaznenom postupku (izuzev suđenja u odsutnosti) neophodno je barem jedno pojavljivanje okrivljenika pred sudom.
  16. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u zastara racuna kablovske tv   
    Kada Vam dođe Rješenje o ovrsi, obavezno staviti prigovor i pozvati se na zastaru, jer se po službenoj dužnosti na zastaru ne pazi...
    Inače, kada prelazite drugom operateru, po Zakonu ste dužni pisanim putem o tome izvjestiti postojećeg i poslati mu presliku Ugovora sa drugim operaterom...
    Možete Vi i sada slati prigovor i pozvati se na zastaru, no, mišljenja sam da bolje sačekati dok dođe Rješenje o ovrsi pa onda na isto prigovaratii....
  17. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Poziv probacijskog ureda - okrivljenik u inozemstvu   
    To se podrazumijeva, kako bi osigurali Vaš dolazak na ročište, a nije odobreno, jer se smatralo da ćete se sami pojaviti, tj. da ćete se nekako uspijeti dogovoriti o terminu dolaska na sud i ročište..., no ako se to ne uspije, zasigurno će Vam odrediti istražni zatvor, zato gledajte da se na bilo koji način dogovorite i pojavite na sudu, jer je, kako su napisali, Vaše osobno prisustvo neophodno (nužno), zato dobro pripazite....
  18. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Poziv probacijskog ureda - okrivljenik u inozemstvu   
    Poštovani, kao što Vam je već naprijed rečeno, sada nema veze podmirivanje duga sa navedenim KD, razvidno je da ste, nažalost, počinili to KD za koje Vas se tereti, kako pišete žalili ste se, žalba Vam je uvažena,  postupak kreće od početka...
    Pošto postupak kreće od početka, radi davanja iskaza (saslušavanja okrivljenog), na prvo ročište ste se dužni, nažalost, osobno pojaviti, a kasnije ćete vidjeti...
    Zato gledajte da se bilo kako odazovete na ročište kako nebi snosili kakve teže, možebitne, konzekvence (određivanje istražnog zatvora), jer zasigurno oni neće odustati od Vašeg pojavljivanja ročištu čemu u prilog govori i njihov dopis kojed citirate (...obaviješteni ste da je nužna vaša prisutnost na raspravi kod suda jer u protivnom postupak nije moguće provesti")...
  19. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Promjena sudske odluke- stanovanje djeteta   
    Da, samo kad se uzme u obzir da je ovih 1.500,00 kn djetetov novac koje sada neće biti sa njom....?
    No, ok u potpunosti se slažem sa Vama, gubila bi 3.000,00 kn, a ne samo onih 1.500,00 koje je primala na ime uzdržavanja za dijete, jer bi nadalje ona trebala plaćati tih 1.500,00 kn, no kažem ako joj je stalo do djeteta i njegovih interesa neće tako gledati stvari, osim ako joj to dijete služi samo kao "izvor dodatne zarade", a što je lako moguće, pa i u dosta slučajeva i je tako...
  20. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Promjena sudske odluke- stanovanje djeteta   
    Nije jednostavno, u potpunosti se slažem sa Vama, jer, kao što navodite, teško se odreći nečeg što je dobiveno, a to su novci za uzdržavanje koje sada majka prima (nažalost nije jedini takav slučaj)...
    E vidite, imao sam i ja sličnu situaciju, nažalost, kud i kamo kompliciraniju nego što pokretač teme navodi i daleko složeniju, jednostavno, bio sam uporan, imao svoj, a i djetetov, cilj i savladavao "trnoviti" put, milimetar po milimetar i isplatilo se, ipak sam na kraju ispunio djetetevu želju, naravno, na moju i njegovu radost...zato se sa Vašim savjetom poštovanom u potpunosti slažem, strpljivost i upornost, postaviti si cilj i "oboružati" se strpljenjem, ustrajnošću i upornošću i rezultati nebi smjeli izostati....i naravno, Sretno i njemu i djetetu...!
     
  21. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Ovrha na novcane racune po Odluci suda na Prijedlog o ovrsi na potrazivanje alimentacije   
    1. Poštovana, Presuda Vam postaje pravomoćna i izvršna po proteku roka navedenog u "pouci o pravnom lijeku", roka za žalbu, ako nijedna od stranka nije uložila žalbu na istu, a ovdje, razvidno je iz Vaših navoda, da se niko nije žalio, te je ona postala pravomoćna po isteku tog roka od 15 dana...
    No, tada je ona izvršna i stupa na snagu, znači da su, od toga datuma, sve stranke u postupku, dužne postupati po istoj....
    Sada se postavlja pitanje da li u Presudi Vašeg supruga stoji da je bio dužan, po pravomoćnosti iste, na ime dospijelih (uskraćenih), a neplaćenih, obroka uzdržavanja za mld. djeteta od siječnja-studenog 2008. godine, kada je donesena  Presuda, odjednom platiti iznos za te mjesece zajedno sa zakonskom kamatom, a nadalje za svaki mjesec, najkasnije do 15-og u mjesecu, što bi i bilo logički, tako i ispada, jer ovo "a nadalje" govori tome u prilog, tj. govori u prilog tome da je bilo zaostataka temeljem uzdržavanja koje je trebao podmiriti odjednom, pa je temeljem toga podnesen i Prijedlog za ovrhu..., ja bih Vas zamolio da još jednom, dobro, proučite presudu, te da se ne bazirate na njezinu pravomoćnost, već na navode u istoj...
    Što se tiče "nature", to je dragovoljni dar djetetu, baš kako su i naveli prethodnici, te ne spada u uzdržavanje djeteta sukladno pravomoćnoj sudskoj odluci...
    2. Nadalje, pogrešno shvaćate odrednice Obiteljskog zakona, jer je po istom roditelj, koji ne živi sa djetetom, te mu je donesena pravomoćna sudska odluka za plaćanje uzdržavanja, uzdržavanje djetetu dužan plaćati sve dok se ono školuje, tj. redovno ispunjava školske obveze (bilo srednja škola ili fakultet), te godinu dana po završetku školovanja  ako se isto ne može zaposliti, a najduže do navršenih 26 godina života...
    U ovo što navodite kao greške referenata ne bih htio ulaziti, ako su pogriješili neka se oni pravdaju, no to ne mjenja srž Vaše problematike...
  22. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Roditeljstvo bez alimentacje   
    Poštovana, tužbu možete napisati sami, ali čitajući Vaše postove, moj savjet Vam je da ipak potražite pomoć odvjetnika i to odvjetnika stručnog za Obiteljski zakon....obiteljske odnose, imovinsko-pravne odnose i sve drugo što proizlazi iz braka i bračnih odnosa.., bez odvjetničkih usluga ćete to sve teško riješiti...
    Sretno...!
  23. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Punomoc odvjetniku?   
    Poštovani, kao okrivljeni osobno se morate pojaviti na ročištu radi Vašeg saslušanja (davanja iskaza), te očitovanja o svojoj krivnji (nevinosti)....u daljnjem postupku nećete morati biti prisutni, osim ako to sud ne bude zahtijevao, i moći će Vas zastupati odvjetnik bez Vašeg prisustva....
    Odvjetnik može otići umjesto Vas i opravdati Vas, ali Vi se, kad-tad, kako navodi i poštovani drot, morate pojaviti i dati iskaz, tj. očitovati se o svojoj krivnji ili nevinosti...
  24. Hvala
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Poziv probacijskog ureda - okrivljenik u inozemstvu   
    Razvidno je da ćete se morati pojaviti bilo kako, ako oni toliko inzistiraju onda imaju valjani razlog za to, drugo Vam ništa ne preostaje nego se pojaviti ili riskirati, Vama je u interesu, Vi morate odlučiti, samo mi nije jasno zašto si ne uzmete odvjetnika pa se sa njim konzultirate?
  25. Sviđa mi se
    Nosorog95 je reagirao na Željac047 u Tužba za ukidanje alimentacije   
    Tužbu pišete u tri primjerka koji ostaju na sudu i jedan na kojem Vam udare datum zaprimanja (faksimil), znači u četiri (tri za sud jedan Vam vraću) sve to predajete u parničnu pisarnicu nadležnog Općinskog suda, naravno, uz dokaze kojima potkrepljujete tužbene navode (zahtijeve) koje predajete u jednom primjerku uz tužbu....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija