Jump to content

Tužba za ukidanje alimentacije


morsi prasac

Preporučene objave

Kako sam i prije pisao prisiljen sam pokrenuti tužbu za ukidanje/smanjenje  alimetacije. pošto nisam pravnik zanima me slijedeće. u koliko primjeraka napisati tužbu (tužba pisana po "špranci"). da li osim poštom  mogu tužbu i osobno predati u pisarnicu? (obiteljski zakon). Hvala na unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužbu pišete u tri primjerka koji ostaju na sudu i jedan na kojem Vam udare datum zaprimanja (faksimil), znači u četiri (tri za sud jedan Vam vraću) sve to predajete u parničnu pisarnicu nadležnog Općinskog suda, naravno, uz dokaze kojima potkrepljujete tužbene navode (zahtijeve) koje predajete u jednom primjerku uz tužbu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

danas sam dobio riješenje općinskog suda;

1. Obustavlja se postupak ovrhe...........ovrha se smatra dovršenom

2.Nalaže se FINA-i ... obustava svih ovršnih radnji prema oovršnoj ispravi.

Buni me što nema forme-Dostavljeno ili uručeno odnosno je li FINA dobila isto rješenje kao i ja. Sutra imam saslušanje za drugo dijete. i ovdje sam ja tužitelj. trebat će mi sreća. teško je ali ovo je jedini način. hvala na podršci i odgovorima. moje iskustvo govori a možda pomogne i drugima je to da ovršna isprava odnosno ovršitelj bude Sud a nikako ostale osobe (pravne,fizičke). Da se ne pretvori u bunar bez dna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad vam bude trebalo ostavite broj mob. ili mail rado ću vam poslati obrasce i objašnjenja samo Vas molim da ne komentirate stvari koje nemaju veze s predmetom jer na sudu takve stvari ne prolaze. Skupite pismene dokaze o predmetu ja ću vam pomoći za dalje. ovo nije napisano da bih ispao jako pametan ili da se igram admina već da pomognem čovjeku ako on to stvarno želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija