Jump to content

NutCoco

Korisnik
 • Broj objava

  101
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je NutCoco objavio

 1. Želim opunomoćiti osobu da umjesto mene može sudjelovati na sastancima suvlasnika, potpisivati dokumente koji se odnose na održavanje zgrade i slično, te ići raznim davateljima usluga (struja, voda, plin, telekomunikacije) kako bi dobila informacije o ugovaranju usluga, promjeni paketa usluga, dugovanjima. Kako vam se čini donji tekst? Naročito kako definirati te davatelje usluga kako netko ne bi rekao da se na njega ne odnosi (npr. danas HEP sutra netko drugi). Jedni za sebe pišu da su distributeri, drugi opskrbljivači...
 2. NutCoco

  Doprinosi direktora

  Dodao bih da se gleda osnovica na godišnjem nivou. Nije bitno koliko je bilo koji mjesec nego ukupno godišnje.
 3. NutCoco

  Promjena imena

  Na osobnoj i putovnici (a i drugim dokumentima) ne postoji rubrika srednje ime, samo ime i prezime. Ime: Maria Mary Prezime: Sucic
 4. Napisali ste da ćete kasnije prebivalište prijaviti u Zagrebu. Je li to neka "vaša" adresa? Možete li odmah tamo prijaviti prebivalište, a u tom novom stanu u mjestu u kojem ste trenutno samo boravište?
 5. Došli biste poslodavcu s isprintatnim sporazumnim otkazom koji ste vi sami pripremili? U našoj se firmi sporazumni otkaz piše na osnovu onoga što su se poslodavac i radnik međusobno sporazumili (što i sam naziv govori) - koji je zadnji radni dan, koliko je ostalo dana neiskorištenog godišnjeg odmora te hoće li se i koliko iskoristiti do prekida radnog odnosa ili će se isplatiti...
 6. Koristim internetsko bankarstvo tri različite banke, u sva tri nakon upisa IBAN-a imam opciju provjere podatataka, odnosno da bankarstvo povuče podatke o vlasniku računa (samo za pravne osobe, ne radi za fizičke osobe).
 7. I na tu adresu je poslan inicijalni mail pa su oni, valjda, tko drugi, proslijedili na postupanje Domu zdravlja.
 8. Poslat ću onda povjerenstvu mail da nisam dobio odgovor i priložiti mailove koje sam dobio i taj dopis MZ-a Domu zdravlja.
 9. Pritužba je istovremeno bila poslana i povjerenstvu grada Zagreba, ali je njihov odgovor bio da sam se već obratio institucijama kojima bi oni proslijedili moj prigovor te su me zamolili da im proslijedim odgovor koji dobijem.
 10. Nezadovoljan radom zamjenskog tima obiteljske medicine (moja liječnica je bila na godišnjem odmoru) poslao sam 4. kolovoza prigovor mailom na razne adrese, između ostalog i ravnateljstvu DZZ Centar i Ministarsvu zdravstva. Ravnateljstvo je odgovorilo mailom 6. kolovoza - "zaprimljeni prigovor dostavljen je nadležnim službama Doma zdravlja Zagreb – Centar na postupanje". Ministarstvo 10. kolovoza prosljeđuje moj mail ravnateljstvu DZZ Centar uz sljedeću poruku:"Ministarstvo zdravstva zaprimilo je predstavku gosp. Xxxx Yyyyy, vezano za poteškoće u ostvarivanju prava iz obveznog zdravst
 11. Nije li to što im se ostavlja oporukom jednako nužnom dijelu? Ako su samo njih četvero nasljednici, bez oporuke svatko bi trebao dobiti jednu četvrtinu. Nužni dio je polovica onoga što bi im inače pripalo, pa ispada da je to jedna osmina. Oporukom se jedna polovica dijeli na dva sina (svakom jedna četvrtina), a druga polovica na njih četvero (svakom jedna osmina). Svaki sin bi dobio tri osmine, a svaka sestra jednu osminu - što je jednako njihovom nužnom dijelu.
 12. Sjetio sam se da sam vidio savjet kada je bolje ne prijaviti dijete na PK - kada je ugovorena neto plaća. Kada radnik dobije dijete i prijavi ga na PK, tada poslodavac ima manji trošak plaće jer je manji bruto, doprinosi, porezi, prirezi, a radniku je plaća ista jer je tako ugovoreno. Ali ako radnik dijete ne prijavi na PK, poslodavac i dalje isplaćuje isti neto, a onda se od Poreznoj upravi predaje zahtjev za povrat poreza na kraju godine, na osnovu olakšice za dijete. Neka netko potvrdi funkcionira li to.
 13. Zato Španjolci imaju burofax kojim se dokazuje isporuka i sadržaj dokumenta. Svijet je saznao za burofax zahvaljujući Messiju. Kao i Lagavulin, često sam se pitao isto - kako je dokaz primitka pošiljke nepoznatog sadržaja dokaz o primitku konkretnog sadržaja. Na povratnicu se može bilo što napisati da je sadržaj pošiljke, u pošti to nitko ne provjerava, zar ne?
 14. Za 2020. godinu direktorska bruto osnovica je 5.682,30 kn. Zaposlen sam u jednoj firmi na puno radno vrijeme. Uz njihovo dopuštenje zaposlio sam se u svojoj firmi kao direktor na 15 sati mjesečno (180 godišnje). Plaća u prvoj firmi je manja od navedene osnovice pa mi je bruto plaća u mojoj firmi razlika ta dva iznosa, koju kuna više točnije.
 15. Dnevnice se isplaćuju za službena putovanja van mjesta rada. I to pola dnevnice ako si na putu proveo više od 8 sati, a manje od 12. Ako si na putu bio više od 12 sati onda se isplaćuje cijela dnevnica. Tebi se one očito ne isplaćuju jer putuješ nego da ti se isplati "dogovorena plaća". Kao što je sivko napisao, na dnevnice se ne plaćaju doprinosi i porezi pa je poslodavcu tako jefitnije dati tebi dogovoreni novac. Time vara državu i tebe. I poslodavac to jako dobro zna.
 16. Ako joj ne ponudi novi ugovor u novoj firmi, ne potpiše sporazumni, ostaje prijavljena u firmi koja ide u stečaj. Koliko je to pametno i na što treba paziti jer je bilo članaka po portalima i priloga na televiziji o problemima rodilja zaposlenih u firmama koje su otišle u stečaj. Ineskazg, možete li raditi do prijave na novu firmu? Ako znate kada će to biti.
 17. Mislim da Monopolist planira sklopiti ugovor o najmu te plaćati porez na taj ugovor, ali njegova firma ne bi njemu isplaćivala najamninu u početku. Dakle, trošak bi postojao ali bi njegova firma njemu dugovala najamnine neko vrijeme, dok firma ne bude u mogućnosti platiti taj trošak.
 18. Kolega je u desetom mjesecu 2019. godine isplatio zadnju ratu. Tek je ove godine, mislim da u četvrtom mjesecu, dobio brisovno očitovanje grada Zagreba.
 19. 1/6? Pola od 1/3 je 1/6. 1/6 osobi Y, 1/6 osobi Z?
 20. Nije li KU za trgovinu prestao važiti 2013.?
 21. Mojih nekoliko zadnjih mobitela nemaju mogućnost primanja radijskog signala. Sve češće proizvođači onemogućavaju klasični radijski dio u mobitelima kako bi korisnici koristili, trošili i plaćali internetksi promet za slušanje streaming radija. A i HRT se može slušati i gledati kao streaming, ne samo klasičan signal.
 22. Mjesečnu pristojbu plaća svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski ili televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa. Laptop ili mobitel spadaju pod drugi uređaj.
 23. Dnevnica je za pokrivanje troškova hrane i pića te prijevoza na samom odredištu (npr. lokalni autobus od hotela do mjesta sastanka).
 24. NutCoco

  Boraviste

  Napisala je da na trenutnom poslu nema putne troškove jer ima prijavljeno boravište koje je samo 1.5 km od posla.
 25. Piše da ga preuzima u 14.30 u vrtiću (ili na adresi majke) te da sutradan vodi u vrtić (ili na adresu majke). Djeca se obično ujutro vode u vrtić pa mi se čini da su željeli da se tada vrati dijete. Pretpostavljam da je ovaj dio s adresom majke za preuzimanje i vraćanje dodan kako bi se pokrile i situacije ako dijete nije u vrtiću kada ga se treba preuzeti ili ne treba ići u vrtić kada ga treba vratiti.
×
×
 • Napravi novi...