Jump to content

redov2

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    redov2 je reagirao na Gordon712 u Drugi dio povrata 5%   
    U veljači za siječanj pa na dalje. Danas sam dobio obavijest o mirovinskim primanjima za prosinac, bruto mirovina je ista kao i za studeni ali sa novim obračunom poreza tako da je neto iznos nešto veći.
  2. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Kruno76 u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    Ne bih se složio baš sa svim što si nabrojao, možda pojedini, i konačnici najmanje imaju istinski branitelji i oni koji su dali živote i omogućili vlasti da sudjeluju sirotinji mrvice 
  3. Hvala
    redov2 je reagirao na Vojak1 u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    Izvini Frede nismo te prepoznali! 
  4. Hvala
    redov2 je dobio reakciju od Vojak1 u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    Razumijem tvoj entuzijazam i u redu je to,50 kuna  mjesecno raste invalidnina ,smijesno .Invalidnine bi trebale biti 200 eura  za 20% do 2000 eura za 100% onda bi sve mozda imalo smisla ovako je sve besmisleno. 
    P.S.
    Ja inace uopce ne razumijem poantu od 14.70 eura mjesecno za  neciju invalidnost.Na sto bi trebalo potrositi 15 eura mjescno ako si invalid ? Tko je uopce osmislio i izracunao  tu cifru ?
  5. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Mrljavac u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/znatno-raste-osnovica-za-invalidninu-i-druga-braniteljska-prava-evo-kome-ide-najvise---816390.html?itm_source=TopNews&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica
  6. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Vojak1 u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    Osmislio je isti onaj koji je sad izaracunao 21 € i smatra da je to dostatno za mjesecne troskove invalida sa tjelesnim ostecenjem. 
  7. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Darko96 u Raste osnovica za osobnu invalidninu   
    Za pojedine skupine HRVI je premali postotak proračunske osnovice...Čak i ako se znatno podigne proračunska osnovica za obračun invalidnina, bez većeg podizanja postotka za pojedine skupine neće biti znatnijeg povećanja invalidnina..Kakvo je to povećanje od 7 eura u 20 i više godina za X skupinu HRVI... Zvuči kao da se netko sprda sa braniteljskom populacijom...
  8. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Kompa u promjene stižu za umirovljene branitelje   
    Evo ja sam u općoj,  50%50%, 30% hrvi. 
    Prijavljen sam na 3 sata i sve ok, na račun sijedaju i plaća i mirovina. Nikakvih problema jer je sve po zakonu,  koji kaže da imam isto pravo , do 3,5 sata.  Naglasak na ovo do 3,5 , što znači NE 3,5 ili više, već isključivo do 3,5 sati dnevno.
    Radim u RH.
    Da nisam počeo raditi , završio bi u blokadi i ovrhama. 
     
     
  9. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na buda2 u promjene stižu za umirovljene branitelje   
    Čovjek je radio " vani " kada zakonom ,koji je na snazi danas ,nije imao pravo raditi sa općom mirovinom.ako je radio na papire evidenciju su poslali u naš mirovinski.
  10. Hvala
    redov2 je dobio reakciju od Sauron u Obvezno zdravstveno osiguranje branitelja   
    Gle po svakoj drugoj osnovi OSIM ako si ZAPOSLEN  u MIROVINI ili si PRIJAVLJEN kao nezaposlen na biro se moras javljati svaka 3 mjeseca.
  11. Hvala
    redov2 je dobio reakciju od Sauron u Obvezno zdravstveno osiguranje branitelja   
    Nema veze sto si  nezaposlen.Prijavis se na HZZO do 1.7.23  i nece te odjaviti,ti imas pravo na zdravstveno i ako si nezaposlen.Moras se prijavljivati svaka 3 mjeseca po toj osnovi  i miran si .Ako ti je to u stvari problem sto se moras vracati u HR  svaka 3 mjeseca onda je to drugo ,a i u tom slucaju te boli patka jer radis u toj drugoj zemlji i imas tamo zdravstveno .Nek te odjavljuju .
  12. Sviđa mi se
    redov2 je reagirao na Kompa u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Meni bi pola , bilo oko 36 €.
    Nije za baciti .
  13. Hvala
    redov2 je reagirao na pop84 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    ljudi božiji... nisu nam uzeli 350kn , 500,kn ili bilo koji iznos u kunama. Uzeli su 10 % od mirovine , znači ovo što sada primamo + 10%
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija