Jump to content

testiranje za županiju


kosa

Preporučene objave

pozvan sam na testiranje za prijam u ured drž. uprave u županiji. sastoji se od poznavanja ustavnog ustrojstva RH, gdje bi trebao znati Ustav i Zakon o grbu, zastavi..., te od poznavanja konkretnog upravnog područja za koje sam se prijavio, te su mi obavjestili o zakonima koje trebam proć za to. Zanima me da li je netko bio na jednom takvom ili sličnom testiranju? Naime, da li su pitanja općenita ili idu ful u detalje,... na zaokuživanje ili trebe sam pisat odgovore? Bio bih zahvalan ako bi mi netko dao konkretamn primjer pitanja.

Također, treći dio se sastoji od znanja rada na kompjutoru. Zna li tko od čega se sastoji, odnosno, ima li kakve konkretne primjere pitanja

Koristila bi mi bilo kakva informacija

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam isto dala par molbi za drž.upravu i očekujem poziv za testiranje. Da li ti to sve kažu u kadrovskoj, i molim te ako znaš malo mi pojasni što bi to bilo "poznavanje konkretnog upravnog područja" , npr. za državni ured za reviziju ili ministarstvo gospodarstva, ja sam bila zvala pa su mi rekli damo Ustav i Zakon o državnim službenicima. Razgovarala sam s jednom curom koja je, doduše, ekonomistica, pa mi je spominjala Zakon o službeničkim odnosima. Vidjet ću je ponovo sutra, pa ću je ispitati malo podrobnije. Mislim da je rekla da test ima 20 pitanja.pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ustav, pitanja kao: da li se i u koju svrhu mogu ograničiti slobode i prava čovjeka, načelo diobe vlasti. ovlasti Sabora. ovlasti Vlade,koji je najviši sud u RH.

Što se tiče određenog upravnog područja u pravilu bude ono najosnovnije, uglavom koje su ovlasti tog tijela i slično.

Ne ocjenjuju strogo (ipak nisu kao profesori na faksu) i pravilu svi koji su pravnici prođu prvi krug bez problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija