Jump to content

uznemiravanje


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

Trebala bih savjet i pomoć, radi se o mom djetetu. Navršila je 18 pa je u pravnom smislu punoljetna. Danima dobiva prijeteće i uznemiravajuće poruke od čovjeka koji je prije par dana (lažno se predstavivši kao policajac) nasrnuo na njenog dečka i njihovog prijatelja. Ona je tada potrčala i pozvala policiju nakon čega je ta osoba otišla. Sve smo prijavili policiji, pokazala je mobitel,čiji je inbox zakrčen tim porukama(sve s istog broja) i rečeno nam je da je postupak pokrenut međutim stvari postaju još gore, poruke učestalije, prati nju i dečka, traži je po gradu, naziva... opet na policiju... opet prijava! Neslužbeno smo saznali da je čovjek izrazito problematičan, sklon nasilju, umirovljen branitelj s brdom psihičkih problema. Prijatelj koji radi u policiji rekao mi je da ga s ovim što imaju ne mogu zadržati ili nešto poduzeti... Mogu li ja što poduzeti?

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry!

Zaboravih napomenuti da kčerka uopće ne izlazi odkad je sve počelo, za odlazak bilo kuda ima pratnju oca ili nekog drugog...čak ju je tražio i u školi... razrednica je obaviještena...bila je kod liječnika radi jakog osipa po licu kad je dijagnosticirana akutna reakcija na stres... doma nam je opsadno stanje! Bilo koja ideja je dobro došla?!

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nema oružje. Ako je bolestan i ima PTSP ne može imati oružje, jedino ilegalno ili možda ima plinski pištolj. Vaša kćerka neka si kupi sprej suzavac i neka ga stalno ima kod sebe (košta oko 25 kuna i u legalnoj je prodaji). U policiji budite uporni i stalno im dosađujte dok ga policajci ne privedu na obavjesni razgovor. Potražite i savjet kod odvjetnika pa ako ima elemenata za uznemiravanje može mu se izreći i zaštitna mjera......................................................

 

Pozdrav.

:clint: :clint: :clint: :clint:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se, ali da si mogu priuštiti odvjetnika ne bih tu tražila savjet!? Obratila sam se udruzi "Korak" radi pravne pomoći...( sutra imam dogovoreno).. iako su me danas savjetovali da kčerka traži u policiji zabranu prilaska, u policiji su rekli da oni nemaju ništa s tim i da je to do suda! (znači savjet baš i nije bio nešto...) Ovo sve postaje prava nočna mora a primjer koji institucije i pravna država daje djeci je više nego sramotan... napomonjem da nikada u životu nisam imala posla sa policijom ili sudstvom pa me ovo iskustvo duboko razočaralo... obratila sam se i Uredu za ljudska prava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, 1000 kn vama možda i nije neka svota novca, ali morate biti svjesni da neke obitelji žive sa 1000 kn mjesečno, a možda i računate da bi gospođa tih 1000 kn mogla utrošiti i na vas, uz pretpostavku da niste kvazi odvjetnik. Nitko nije našao shodno predložiti gospođi da prijedlogom nadležnom državnom odvjetništvu pokrene postupak jer se radi o kaznenom djelu prijetnje.

Mislim da ova stranica nije namijenjena reklama, promociji ili samopromociji odvjetničkih usluga, već pomoći laicima za pri nekim jednostavnim pravnim pitanjima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa gospodin je već prijavio prijetnju, ali on zeli zabranu pristupa. Trebao je samo dati prijedlog za progon i policija bi sama podnijela kaznenu prijavu

nemojte počinjati. gospodin je nepristojan, a ja nisam rekao da bi doslo tis kn vec do tog iznosa ovisno koliko radnji bi odvjetnik trebao napraviti.

u ovakvim situacijama uvijek treba strucna pomoc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodo tko je ovdje koga prvi uvrijedio?!

Da li je gospodin anonimni slika i prilika naših odvjetnika? Je li pravda dostupna samo bogatima? (usput samo, mi zaista živimo momentalno s malo više od tisuću kuna a školujemo troje djece) Nitko od nas nije ni u čemu pogriješio i zašto da to plačamo?

Uz ispriku ostalima ostajem i dalje pri svojoj izjavi o dotičnom anonimusu!

Ostalima zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opet ću odgovoriti nekulturnom ocu.

Ako smatrate da vam je preskupo trknite do Hrv odvj komore i zatrazite da vam daju besplatnu pravnu pomoc jer ste socijalni slucaj.

Dostavite im potvrdu da imate primitke ispod minimuma te da uzdrzavate troje djece i sl pa ce vam mozda odobriti besplatnu pomoc.

ako ste branitelj onda sigurno.

 

Medjutim ako niste ispod minimuma onda ipak trebate platiti usluge pravne pomoci.

nitko vam ovdje ne moze, a niti smije pisati podneske ili neki zahtjev za zabranu prilaska vasoj kcerki.

Kada odete kod doktora, kada zovete vodoinstalatera, kada nesto gradite, kada trazite neciju uslugu onda se to i placa zar ne?

Sve svoje zahtjeve podnesite sudu jer je on nadlezan za odredjivanje zabrane prilaska. Odite kod sutkinje pa neka vam ona objasni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija