Jump to content

prijava kod novog poslodavaca


anonimno

Preporučene objave

zanima me u kojem vremenskom roku me poslodavac mora prijaviti da nema prekida radnog staza? Mislim da je cca 5 dana, no ukoliko stari poslodavac ne posalje na vrijeme knjizicu i odjave sto onda?Naime ugovor mi prestaje 1.1.07, novi poslodavac ce me prijaviti s 1.1-da nema prekida, ali do kojeg on to datuma moze napraviti (20.1 ?)retroaktivno obzirom da knjizica i odjeve nema sanse da dodu u roku 5 dana osobito blagdanskih!Hvala na odgovoru unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu sa starim poslodavcem Vam prestaje 1.1.2007., bilo bi bolje da to sredite da se radna knjizica zakljuci sa 31.12.2007. Ugovor sa novim poslodavcem mora biti potpisan najkasnije do 31.12.2006., da bi Vas mogao prijaviti sa danom 01.01.2007.

 

Novi poslodavac Vas moze retroaktivno prijaviti najkasnije u roku od 8 dana od pocetka obavljanja posla (stupanja u radni odnos), dakle, on najkasnije 08.01.2007. (ponedjeljak) mora predati prijave na RFMIO i HZZO. Takodjer, "stari" poslodavac Vam je duzan predati radnu knjizicu radi obavljanja ovih birokratsko-papirnatih poslova, neovisno o tome da li je on svoj dio posla (zakljucenje knjizice, odjava) napravio ili nije.

 

Bilo bi dobro da "stari" poslodavac sve svoje obaveze po papiroloskim poslovima zavrsi do 02.01.2007., tako ce Vam ostati dovoljno vremena da se sve obavi.

 

Nije tocno da u vrijeme od 02.01. do 08.01.2007. godine nitko ne radi ... drzavne sluzbe imaju sluzbeni naputak od svojih ministarstava prema kojima vise nema "skracivanja" radnog vremena pred blagdane, kao niti "spajanja" dana ... ali to se dade lako provjeriti ... otidjite do svojih RFMIO i HZZO i provjerite, za svaki slucaj ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na ispravci, tocno je. 15. Doduse, ako to napravi u roku od 8 dana, nije bed ... bolje je nekad malo prije otici u RFMIO i HZZO, nego kasnije ... Ako se zakasni sa prijavom, poslodavac placa kaznu (...). Jos nesto : ipak je bolje prije, kako rece osoba koje je postavila pitanje, blagdanski su dani, pocetak nove poslovne godine, guzve sve po svuda ... pa je ipak bolje prije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija