Jump to content

Napad bull terijera na mene pri čemu je stradao moj štenac westy pasmine


bandrea

Preporučene objave

Molim sve vas da mi pomognete svojim znanjem i savjetima, te me uputite na moja prava. 13.11.2006. pred mojom stambenom zgradom izvela sam štene staro 2. mj. da obavi svoje potrebe. Naišla je meni sada poznata žena sa svojim bull terijerom koji je bio bez brnjice i davilice, ali na povodcu. Ja sam odmah podigla štene u ruke, udaljila se, no žena nije imala kontrolu nad vojim psom niti ikakvog autoriteta. Tako se sve zbilo u par sekundi, bull terijer ju je povukao, skočio na visinu od 1,5 m, na zidić gdje smo se udaljili. Zgrabio mi je psića i zaklao ga je, pri tome je meni ugrizao tri prsta lijeve ruke...a vlasnica tog hibrida od psa je mrtva hladna sve to promatrala i govorila mi da udarim psa, dok sam se ja svim snagama borila da nekako spasim psića. No nisam uspjela, na žalost. Čitavom događaju su posvjedičili mnogobrojni susjedi, koji su vikom i gađanjem napadača raznim predmetima pokušavali spasiti psića. Dok sam ja uzimala u naručje to maleno i ranjeno tjelešce u nadi da će mu biti spasa kod veterinara i trčala u stan po ključeve od auta, gospođa je pobjegla!!!Psiću nije bilo spasa jer su mu bili ranjeni vitalni organi i morali smo pristati na eutanaziju. To je za mene i mog supruga bio veliki šok i trauma, jer kućnog ljubimca doživljavamo kao člana naše obitelji i volimo životinje. Veterinar je primjetio da sam i ja ozlijeđena te mi sanirao ranu i uputio me na daljnje postupke. Ja sam prijavila sve policiji, epidemiološkom zavodu, bila kod svoje obiteljske liječnice gdje sam dobila terapiju antibioticima i sedativima. O svemu imam uredne račune, od kupovine našeg psića, pa do liječničkih računa. Ukupno se radi o iznosu od 400-450 eura. Gospođu koja me oštetila smo uspjeli pronaći pomoću susjeda i letaka kojima smo obljepili susjedstvo te u kojima molimo da nam se pomogne u identifikaciji vlasnice bull terijera, radi prijave mupu.Već 14. 11. 06. zaprimili smo mnogobrojne pozive sugrađana i susjeda o identitetu gđe. ali i saznanja da to nije prvi napad njenog psa na čovjeka!! Gospođa ne želi podmiriti moje minimalno potraživanje, štene iste pasmine westy, veterinarske i liječničke troškove. Dobila sam informaciju na policiji da mi jedino preostaje privatna tužba. S obzirom da mi je teško, zbog gubitka, šoka i stresa želim to što prije moguće riješiti, pa me zanima ukoliko bi sama napisala tužbu ili uz angažman odvjetnika, koliko bi me to koštalo vremena i novaca? Dali ako sama podižem tužbu, moram Sudu platiti šta i koliko? Imam li uopće izgleda dobiti parnicu, jer je gđa. imućna i ima svoje odvjetnike. Koliko i šta mogu zahtjevati tom parnicom? U domenu kojeg Suda spada ovaj slučaj? Što će policija učiniti sa tom prijavom? Kako uopće spriječiti idući napad na nedaj Bože dijete, čovjeka ili ljubimca? Šta da uopće radim? Bila bih zahvalna za svaki savjet.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite za pocetak kaznenu prijavu nadleznom Drzavnom odvjetnistvu. Rijec je o kaznenom djelu iz čl. 263. st. 1. (eventualno st. 4. ako se djelo kvalificira kao djelo pocinjeno iz nehaja) Kaznenog zakona - dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Pas - na ulici, bez nadzora (ili sa neadekvatnim nadzorom), bez brnjice, bez povodca, predstavlja u kazneno-pravnom smislu opceopasno sredstvo, a ostavljanje tog psa bez nadzora opceopasnu radnju - zena nije reagirala, zar ne? Mislim da tu ima osnove te da bi ODO podiglo opt. prijedlog. Cuvajte svoju medicinsku dokumentaciju radi utvrdjivanja i kvalifikacije ozljeda, te kasnije naknade stete (koju cete ostvarivati u posebnoj parnici). Moje je misljenje da je bolje da prvo idete sa kaznenom prijavom, da se utvrdi kaznena odgovornost, sto ce poslije biti temelj za naknadu stete. Ako je to tako kao sto kazete - da je pas napadao i druge ljude, sklonite ga s ulice!!!! Nemam nista protiv kucnih ljubimaca, ali me nemar nekih njihovih vlasnika u posljednje vrijeme zaprepaštava. Kaznena prijava Vas nece nista kostati. Sretno i javite sto ste odlucili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

___________________________________________

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Pas - na ulici, bez nadzora (ili sa neadekvatnim nadzorom), bez brnjice, bez povodca, predstavlja u kazneno-pravnom smislu opceopasno sredstvo, a ostavljanje tog psa bez nadzora opceopasnu radnju.

___________________________________________

Policija je trebala podnijeti KP po službenoj dužnosti ako su bili nazočni svjedoci, ako se doista radilo o takvoj džukeli, a i vi ste zadobili ozljede (vjerojatno lake).

Dobar odvjetnik i tražite naknadu štete i za psa i za pretrpljeni strah i za ozljede a i posljedice traume uslijed narečenog događaja. Odmah javite se na psihijatriju (bolje kod privatnog psihijatra) pa kopirajte nalaz (ne možete spavati, bojite se izaći na ulicu, imate stalno proljeve i tremor ruku,ne možete jesti i pijete tablete za smirenje recimo praxitene (naravno nemojte ih piti ali ih uzmite u apoteci pa nek se zna...........) i onda joj sve to natovarite na sudu. Ako je gospođa imućna onda će i platiti ali je dobro oderite pa neka se misli. Isplati je se tužiti. Čuvajte i račun od veterinara, traumatološki list i sve račune koje ste morali platiti zbog posljedica kao i račun od privatnog psihijatra (oni bolje pišu nalaze i taj nalaz kopirajte i sve račune).

:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija