Jump to content

Porez na kuce za odmor - prijevara lokalne samopuprave....


Gento

Preporučene objave

Kao prvo da vas pozdravim.

I Admina koji je ovu staru temu (a ja sam se svojevremeno javio na staru temu a ne dao novi topic...da se zna) izbrisao....te sam ostao duzan odgvor jednoj dami ali i drugima gdje sam obecao rezultat moje zalbe Ministarstvu financija.

 

Na private sam dobio nekoliko odgovora ali sve se svodi na to da navodni "pravnici" zlorabe ovaj forum na niz neistina, te ovom prigodom, kada sam se vec obratio Adminu, razvrstajte (pracenjem foruma) pravnika od "pravnika" barem na nacin da pravi pravnici ili odvjetnici imaju svoje zvanicne e mail adrese....znamo koje su to koje se dobivaju imenom i prezimenom na bilo koji provider.

 

Ne znam da li sam bio jasan...ali ako mi se Admin javi, nije problem da se i ja predstavim - ionako nisam pravnik.

 

Nakon poduzeg uvoda....sada se ne mogu sjetiti toga dijela foruma sto je sve bilo jer je Admin izbrisao....mogu vam samo kazivati da porez na kuce za odmor i rjesenja Ministarstva financija nisu neoboriva a za to vam ne treba odvjetnik nego citanja (na net-u objavljenih) Zakona i Odluka.

 

Dakle...pojednostavljeno...nabili su mi porez na djedovinu kao kucu za odmor...a kuca je stara preko 400 godina. Tocno je jedino da je u funkciji, dakle, ima struju, vodu, centralno grijanje na naftu, telefon...pa cak i jednu sobu koja je cak bolje uredjena od moje ovdje (u Zagrebu).

 

U katastru Zadar dobio sam dokument da je po njihovoj prvoj evidenciji kuca registrirana 1880 godine te da prije toga nemaju evidencije.

 

Obzirom da Ministarstvo financija trazi dokument, dobio sam ga od jedne drzavne ustanove koja je dala samo misljenje da su te kuce starije od 400 godina a da ispitivanje (valjda forenzicno....pojma nemam) kosta 200.000 kn. te je upitno tko ce to platiti.

 

No...nije sada to bitno. Bitnije je obrazlozenje Ministarstva financija ....koji link dajem rjesenja....a maozda je jos bitnije zasto Admin ovog foruma ne pristupa profesionalno jer u mome prijasnjem topicu kazao sam da cu razotkriti vezu poreza LS i MF?

 

 

LINK: Oslobodjenje poreza

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ja sam pravnica i od nikoga ne pravim budalu. I isto ko i ti ne volim da bi od mene pravili budalicu. Hm...ja sam ti o tvojoj kućici rekla kaj mislim, a o mišljenjima raznih ministarstava i primjeni zakona o vladavini prava mogu ti nakon podosta radnog iskustva reć dvije stvari:"ne bi se štela mešati...jer zakoni su prečesto jedno, a mišljenja nekaj čist drugo!" i "samo uporni i strplijivi opstaju".

Gle, nešto niže sam našla ona tvoja pitanja, pa sad ne kužim: ti si imao još neki topic s ovom temom ili? Nema veze, glavno da si se izborio za svoja prava!

Sorry, nemrem ti stalno :clap: , pa onda :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm...ti nisi bila ta....bila je neka druga.

No nema veze...makar je onda druga bila ajmo kazati normalnija...jer ti se nekaj ljutis - ne znam zakaj?

 

I kao prvo nije kucica - nego djedovina - to je iznad vila, kuca il' ne znam cega kaj se dela na nasem moru. OK?

 

Da ja sam istjerujem neku krivdu...pa to je sramotno.

Meni se treba cestitati na nain: "kretenu jedan..." jer tako ispada.

 

Gdje su tisuce i tisuce drugih ljudi koji se nisu zaintacili kao ja?

Ja sam radi moga oca i nase djedevine, djede, pradjede i tako dalje.....jedino ne mogu naci podatke da su stigli od stoljeca 7-mog....pa i ne treba....znamo.

 

Ako si ti ta....sorry ne znam, a pravnica si, nije problem da platim savjet po tarifi.

Svatko naplacuje svoj rad...i ja cu tebi svoj - ne daj boze da trebas mene - ogroman bi bio iznos.

 

Pokusajmo takve Zakone i tarfe postivati...?

Ja necu ako nema ljudske logike....moja je jednostavna u mojim tarifama cca 20 x manja nego u USA....a opet postujuci da ste ovdje vrlo siromasni....OK?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija