Jump to content

nasljedjivanje duga nastalog nakon smrti


anonimno

Preporučene objave

Po tekućem računu iza mog pokojnog oca učinjen je dug od 5000 kuna i to nakon njegove smrti. Novac je podigao opunomoćenik. Ja sam nasljednik. Nnije bilo nikakve imovine pa sam nasljedila samo povrat duga umirovljenicima i to sam se odlučila za varijantu B, od 2007 god..Banka se žali naplatiti i teretiti mene kao nasljednicu iako JOŠ nisam nasljedila ništa, dug je nastao nakon smrti moga oca i poznat je opunomoćenik koji je navedeni iznos digao. Moje je pitanje: mogu li ja odgovarati za dugove po tekućem računu nastale nakon smrti ostavitelja. Ako da: da li dugovanje teče od dana stjecanja imovine dakle, u ovom slučaju, od povrata duga umirovljenicima, ili sam ja dužna dug namiriti iz svojih sredstava? Puno zahvaljujem onome tko mi pomogne odgovorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

opunomoćenika kazneno prijavite.

banka nije duzna znati da li je osoba preminula ili nije. faktički je dug napravljen.

mislim da bi banka trebala potraživati od opunomoćenika jer bi po nekoj logici vi odgovarali samo za duge koje su nastali do smrti ostavitelja, odnosno dugove koji predvidivo nastaju u budućnosti (npr. troškovi telefona, struje, rate kredita i sl.)

ovdje je taj opunomoćenik napravio zlouporabu, a punomoć je prestala smrcu ostavitelja. dakle neovlasteno je dizao novac.

 

volio bih i da drugi daju svoje misljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija