Jump to content

OVrha i kamate vipa


anonimno

Preporučene objave

Prije 4 god nisam platila par računa vipa te nakon prijedloga za ovrhu uredno podmirujem dug.Nakon toga dolaze mi nekakve kamate od 500kn koje ne plačam.I sad nakon 4 god potražuj da im platim te kamate koje danas iznose 3500kn.Uopće ne razumijem zašto su te kamate i do kada oni misle to naplaćivat?!Zar nema tu neke zastare ili nekakva mogućnost žalbe.I pod koji zakon to uopće spada, prekršajni ili NEŠTO DRUGO?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da,ja sam platila glavnicu tj račune koje sam im napravila.Neke sitne troškove nisam platila.I sad nakon 4 godine oni potražuju kamate za sve te 4 god.Od nekog minimalnog iznosa oni sad potražuju neku bijesnu cifru.I šta ako sad ne platim oni će mi zaručunavat kamate do kraja života jer koliko vidim u ovakvim slučajevima nema zastara?mogu li se uopće nekome žalit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, VIP je podnio prijedlog za ovrhu u kojem je potraživao da im platite račune koje niste platili te su tražili i kamate na te račune od dana dospijeća svakog pojedinog računa kao i troškove postupka.

Vi ste platili glavnicu nakon donošenja rješenja o ovrsi što znači da ste prouzročili trošak ovršnog postupka.

E sad, ako je to sve ne sudu u ZG, onda nije čudno da ste dobili nakon 4 godine, jer oni dosta kasne. Inače, VIP je vjerojatno ograničio ovrhu tako da je naveo da ste podmirili glavnicu, ali da ste ostali dužni platiti trošak postupka kao i zakonske zatezne kamate od dana dospijeća svakog računa pa do dana kad ste vi tu glavnicu i uplatili. To je ono što oni vjerojatno traže. To govorim vjerojatno zato što nemam uvid u spis pa govorim onako kako inače to ide. Pretpostavljam da je to. Sigurno ste dobili neko rješenje od suda kojim se ograničava ovrha na trošak postupka i kamate koje računaju od nekog do nekog datuma, ne?

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, nije bilo na sudu u zgb i uopće nije bilo na sudu nego je sad nakon 4 god došla ovrha.Nije izdano nikakvo rješenje ni ništa drugo.Pali su iz vedra neba da platim nekakav bijesan iznos.Čitajući ovaj forum našla sam isti primjer malo niže sa naslovom ovrha s datumom 20.11.Znaći nisam jedina.Mogu li se žaliti? Ima li tu nekakva zastara?ili da potražim savijet odvjetnika?to bi me došlo jeftinije nego li sve te kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija