Jump to content

Drugi ured/poslovni prostor


anonimno

Preporučene objave

Postovani,

 

Imam sluzbeni ured koji je sjediste mog d.O.o. Zelio bih otvoriti jos jedan ured u drugom gradu gdje bi bio moj drugi direktor sa zaposlenicom preko student-servisa. Zanima me trebam li osnivati podruznicu ili mogu jednostavno izvjesiti tablu na drugi ured. Hoce li mi najam tog drugog prostora biti porezno priznati odbitak/trosak? Smijem li ja tamo potpisivati ugovore i obavljati istu djelatnost kao u sjedistu ako ne ucinim nista tipa osnivanja poslovnice? Ako objesim tablu bez ikakvih formalnosti, moze li me netko globiti? Hvala vam unaprijed.

 

Srdacan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako želite obavljati djelatnost i sklapati pravne poslove za društvo, morala bi biti otvorena podružnica.

 

ako samo "objesite tablu" i zapravo ne otvorite ništa, mislim da bi vas mogao globiti gospodarski inspektor prema Zakonu o državnom inspektoratu i to za nedozvoljeno isticanje tvrtke, a vjerojatno bi bila i neka kazna zabrane rada. Osim toga mislim da vam jedno bez drugog ne ide - da bi vam najam ušao u trošak treba vam ugovor o najmu - dakle ugovor za tu vašu izdvojenu poslovnu jedinicu ili za podružnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... inspektor nego jos i komunalni redar. Naime, komunalno redarstvo takodjer kontrolira isticanje natpisa, tabli, reklama, itd. jer je to opcinama posebno zanimljivo zbog tzv. "poreza na tvrtku" a koji se placa opcinama.

 

Osim toga, MalenaM je sasvim u pravu - ako zelite imati ured sa natpisom, tablom, reklamom, s cime god vec, tada morate osnovati podruznicu, napraviti ugovor o najmu prostora koji Vam ide u troskove i porezni odbitak.

 

Isticanje table bez osnivanja podruznice je riskantno i protuzakonito. Ako osnujete ured bez table, bez osnivanja podruznice, a angazirate nekog iz student-servisa, riskirate prijavu ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... sto je to izdvojena poslovna jedinica za koju nije potreban upis u registar, potrebno je istu prijaviti u nadleznoj opcini kako bi se izbjeglo placanje kazne zbog isticanja reklame (table, poslovne tvrtke,....). Temeljem takve prijave dobiva se Rjesenje o porezu na tvrtku a koji u stvari cini prihod opcine. Isto tako, temeljem takve prijave, ovisno o vrsti djelatnosti, dobiva se i rjesenje o visini komunalne naknade. Svi ti troskovi su troskovi poslovanja.

 

Za sve ostale varijante (bez prijave) odgovorna osoba, ali i doo, mogu snositi posljedice koje mogu biti znatno vece od stvarnih troskova ucinjenih prijavom izdvojene poslovne jedinice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija