Jump to content

MOLIM INFORMACIJU I SAVJET


Suzana

Preporučene objave

Dragi kolege,

počinjem učiti za pravosudni ispit. Za sada raspolažem jedino popisom zakona sa stranice Ministarstva pravosuđa. Čujem i vidim da svi spominjete nekakve skripte, knjige koje su napisali ispitivači i sl., a nigdje ne nalazim konkretne nazive, izdanja, gdje se mogu nabaviti, a ne znam ni što sve moram nabaviti (bojim se da ću izostaviti masu toga iz čiste neinformiranosti)? Bila bih neizmjerno zahvalna ako bi mi netko mogao poslati popis istih da se mogu baciti u potragu za njima. Evo i moj E-mail: suzana78@net4u.hr

Hvala unaprijed za kolegijalnost!

:-)

Suzana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svugdje kruže skripte, no one su diskutabilno pouzdane, jer su sastavljane svakojako!

 

Stoga ti je i moj savjet da se držiš zakona te da malo poledaš pitanja koja obično ispitivači pitaju!

Veliku brojku možeš nači na ovim stranicama, a odi i slušati nekoliko puta ispit, čisto da vidiš kako to izgleda i da razbiješ strah od ispita!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala svima na svakoj informaciji. Ovo za skripte mi je jasno, i ja ih smatram samo nekom "nadopunom" ili barem malim sažetkom koji dobro dođe u fazi kad je već sve (ili barem veliki dio) naučeno iz osnovne literature. Mene samo zanima, jer sam stekla takav dojam slušajući razgovore onih koji su već položili, ima li kakvih knjiga/skripti koji upravo i jesu dio te osnovne literature za pravosudni tj. koje su conditio sine qua non da bi ga se moglo položiti, iako nisu službeno uvrštene na popis koji daje Ministarstvo.

Hvala puno!

Suzana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam pred pravosudnim pa da se priključim raspravi, prošla sam sve zakone, čak i Pomorski, detaljno Klarićevu knjigu, Upravno pravo-udžbenik, poneku sudsku praksu iz Ing registra, Krapčev KZ, ali još uvijek naiđem na poneko pitanje koje nema veze sa cijelom navedenom literaturom i smrznem se, obično teoretiziranja tipa inkluzija, konsumpcija, stupnjevita tužba...iukratko, pitaj me razumljivo pa da ti odgovorim pa zato smatram da su pametno sročene skripte "osjetljivih" ispitivača muss koji eventualno dijeli pad od prolaza...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ja spremam ispit za svibanj. Moj savjet je svakako učiti Kazneno iz Garačićkine knjige (tu će se naći ova raznorazna "čudesa" - inkluzije, konsumpcije i slično) Osim toga, kako čujem, ona traži i da se dio materijalnog uči po Bačiću - to su uglavnom podjele: vrste djela, vrste stjecaja, pokušaja i slično za što definitivno Kazneni zakon koji je naveden u literaturi nije dovoljan...

 

Toliko mi sada pada na pamet. Zna li netko dobar način da se nauči upravno? treba li učiti iz knjige ili su ZUP i ZUS i ovi ostali zakoni koji su navedeni dovoljni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za upravno moras nauciti zup i zus,ali recimo da se orijentiraš prema pitanjima, jer, koliko znam, upravno više manje svi pitaju isto.Od tog predmeta nema razloga za paniku,pokupi pitanja i slušaj ispite koliko god možeš.Ono što mi pada na pamet-od učestalih pitanja su slijedeća:načela ZUP-a,prethodno pitanje,povrat u prijašnje stanje,izvanredni pravni lijekovi,kako se pokreće up.postupak,šutnja administracije... Pogledaj pitanja,svi se ponavljaju!Od drugih zakona nauči Z.o izvlaštenju, ali u osnovnim crtama.Zosdu pitaju samo neki, a i to najosnovnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija