Jump to content

naknada stete


anonimno

Preporučene objave

u krivicnom postupku gdje sam bio ostecena stranka istaknuo sam u toku postupka imovinsko pravni zahtjev za naknadu stete zbog ostecenja imovine u konkretnom novcanom iznosu .Prvostepenom presudom okrivljena je kaznjena novcanom kaznom,a mene je sud kao ostecenika uputio da naknadu stete od okrivljene trazim u parnicnom postupku.Prvostupanjska presuda je donesena pocetkom 8.mj.2006.,a nakon zaprimanja presude putem poste od tada nemam obavijesti je li se okrivljena zalila zupanijskom sudu.Zanima me:

Koji je rok za podnosenje tuzbe za naknadu stete?(bojim se zastare)

Kada podnosim tuzbu?.da li nakon prvostupanjske presude ili po konacnosti rjesenja ukoliko se okrivljena zalila na prvostupanjsku presudu.?

Ukoliko je okrivljena podnijela zalbu na prvostupanjsku presudu da li sam morala kao ostecenik dobiti obavijest o tome?

Ako se nije zalila koliki je rok za podnosenje tuzbe za naknadu stete,odnosno od kad pocinje teci rok,i kad nastupa zastara za podnosenje tuzbe?

Molim nekoga tko hoce i zna da mi odgovori.

.Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam sto zelite reci?Sto sam to zabrljao?Susjeda koja je neovlasteno provalila u moj ogragjeni prostor(terasu) i unistila je namjerno-premazevsi plocice katranom ,okrivljena je kao sto sam opisao.Ja sam tom presudom djelomicno zadovoljan.trazio sam 7500 kn.naknade stete koliko me je stajalo poplocenje terase(30 m2).

Da li mi to kazete da sam proustio rok za podnosenje tuzbe za naknadu stete u parnicnom postupku kako sam upucen u prvostupanjskoj presudi ?Prvostupanjska presuda je donesena05.08.2006.Pitao sam u kom roku mogu podnijeti tuzbu na temelju ove prvostupanjske presude?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo, baš sam nki dan čitala presudu županijskog suda u kojem tvrde da se zastara prekida pokretanjem kaznenog postupka (misli se na zastaru imovinsko prav. zahtjeva koji se ostvaruj u parnici) tako da po tome zastara još nije nastupila već je počela ponovno teći pravomočnošću kaznene presude. E sad, ne znam je li svugdje takva praksa.

Ma idte odvjetniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija