Jump to content

Kobni ribolov, molim pomoc ???


riba

Preporučene objave

U ribolovu vozeci se camcom presao sam na drugu polovicu rijeke Save, te me je vidijela policija i podnijela prekrsajnu prijavu za ilegalni prelazak drzavne granice, e sad me zanima dali je granica na Savi definirana ili je zamisljena posto je to plovni put a ja sam presao pola s tim da nisam krocio na njihovo tlo i dobio sam kaznu od 2100 kuna, a time sam pocinio prekrsaj čl.8 st.2 kaznjiv po čl.48 st.1 t.1 zakona o nadzoru drzavne granice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali kako brodovi koji plove po savi i vade pijesak malo uz jednu malo uz drugu obalu i nitko ih nista ne pita jer oni dođu blizo obale i vade a tako sam i ja presao pola ali nisam presao na njihovo tlo, mene samo zanima dali tko zna ako je sava plovni put kako je onda granica definirana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ste dali glupu usporedbu. pa brodovi i članovi te posade broda moraju znati gdje je granica. možda su baš na mjestu gdje granica ne ide ravno pa su malo zašli, kako se vama čini, u tuđi teritorij. granica ne mora ići ravno, ona je zamišljena, ne možete vodu ograničiti, ali se ipak nečim morala označiiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad ti dođe od suca za prekršaje traži suočenje s policajcima da ti dokažu za koliko si prešao granicu jer bez dokaza nema ni kazni.Kako su ti utvrdili za koliko si otišao u drugi teritorij treba dokazati ali mislim da običan čovik ne mora znati gdje je zamišljena linija granice.Ako sve ne uspije uloži žalbu na viši prekršajni pa ako nemaš para čekaj zastaru. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ne pomaže ti ni putovnica, jer državnu granicu nisi prešao na određenom graničnom prijelazu. Kopno ne mora biti granica. Postoje granični kamenovi, na kojima stoji brojčana oznaka i smjer gdje se točno nalazi granična crta. To ćete najbolje vidjeti iz prekršajne prijave. Imate sreću što vas je uhvatila naša policija, jer da su vas zatekli policajci iz BiH, pa konzulat, sudac za prekršaje, nemate novaca malo prdekana, oduzimanje čamca i sl. E tek kad bi došli u RHa, stvarno bi rekli Lijepa naša. Dobro ste prošli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija