Jump to content

Gubitak stanarskog prava


anonimno

Preporučene objave

Vlasnik sam stana,prema stanarskom pravu, otplatio sam 500 eura,prvih par godina, zatim zbog loše financijske situacije stan nisam otplaćivao. Sada dug prelazi preko polovine vrijednosti stana i dalje nisam u mogućnosti otplaćivati. Da stvar bude još gora, firma koja ima hipotekarno pravo nad stanom, tuži me zbog nesavjesnog vođenja računovodstvenih poslova, paje je dala i sudsku zabranu prodaje stana. Hoću li ja ikada moći prodati stan, ostaje li on uopće u mom vlasništvu, ima li ga pravo prodati firma za pokriće duga u računovodstvu koje je ,recimo ,uzrokovano mojim nesavjesnim obavljanjem posla?

Hvala na suvislim odgovorima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

našao sam nekog zinteresiranog, otplatio bi dugove, no, firma vlasnik hipoteke, želi da on sav novac dade njima i za stan i za dugove, a ja da ne dobijem ništa. Imam još jedno pitanje , da li je uopće moguća bilo kakva prodaja stana ,pa čak i da se napravi nekakva forma predugovora, dok je nad stanom zabrana sudske prodaje. To jest, da li je moguće da ga firma koja ima hipotekarno pravo proda stan i namiri se iz njega i prije nego bude gotovo suđenje u svezi mog "nesavjesnog" obavljanja računovodstvenih poslova i tako namiri gubitak koji sam ja prouzročio firmi. On je čak nešto veći nego vrijednost stana.(Moram zapravo napomenuti da sam sve transakcije izvodio upravo onako kako mi je sugerirano od strane rukovdstva firme, a sada nitko ne snosi krivnju nego ja. Kako sam bez posla, suspendiran već godinu dana, primanja uopće nemam, pa ne mogu ni angažirati odvjetnika. Vjerojatno shvaćate da sam u nezavidnoj situaciji,zbog neopreza i previše povjerenja u rukovodstvo firme.

No, to je život. Kada bi mogao nekim slučajem prodati stan, i sam dobiti novac, barem bi imao čime platiti odjvetničke usluge i možda se obraniti od krivnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija