Jump to content

Rad na 4 sata,porodiljni,godišnji


anonimno

Preporučene objave

Od 01.02.2006. sam zaposlena na neodređeno vrijeme, na 4 sata jer je takva priroda posla. 19.01.2007. bih trebala otići na porodiljni dopust tj. 13 dana godišnjeg odmora iz 2005 + 45 dana prije termina poroda. Imala bih par pitanja:

1. Da li ću 2008. kada se vratim na posao imati pravo na cijeli godišnji iz 2007?

2. Da li tijekom 2007. imam pravo na uskršnjicu, regres, božićnicu...

3. Gdje na tj. u kojem zakonu mogu točno crno na bijelo vidjeti sva svoja prava oko porodiljnog dopusta? U Zakonu o radu ne piše jasno o svim pravima dok se koristi porodiljni dopust npr. ja nigdje nisam pronašla da izričito piše da žena koja je na porodiljnom dopustu ima pravo na godišnji odmor za vrijeme provedeno na porodiljnom dopustu.

Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Please, netko?!!!!! U principu znam da imam pravo na godišnji odmor, ali ne znam za regres, božićnicu..... Gdje da nađem to točno navedeno u zakonu, jer moj mi poslodavac neće vjerovati da nakon što sam godinu dana sjedila doma imam pravo na godišnji odmor, a o novcima da i ne govorim... Please, da li netko zna???????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u principu mislim da da. ja sam prvo koristila godišnji u trajanju od 26 dana, pa onda bolovanje zbog komplikacija i to nekih mjesec i pol i išla na porodiljni sa 28 dana. tako je ispalo, ne znam da li je uopće isplativije ići na ovaj obvezni od 28 dana. zašto ne bi išli na 45 dana. to je vaše pravo. osim ako želite zaista do kraja raditi. ja sam imala prave komplikacije pa nisam. prema mojim saznanjima imali bi pravo iskoristiti stari godišnji odmor iz 2007. u 2008. g. probajte sve dogovoritit u firmi. ja sam sa šeficom mogla sve dogovoriti i što se tiče godišnjeg, bolovanja i dr. zato sjednite s nekim iz firme i dobro sve proučite da vam nešto ne promakne. jer postoje situacije gdje se ne može nešto predvidjeti. kao recilmo kod mene ja sam rodila ranije oko 20 dana, pa moram tražiti produljenje porodiljnog za isto toliko dana. nadam se da nisam zakomplicirala. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma fora je u tome što nemam s kim razgovarati o svojim pravima već moram sama kopati i onda reći šefu e vidite ovdje piše da ja imam pravo na to i to. Što se godišnjeg tiče bitan mi je zbog privikavanja djeteta u vrtiću (žao bi mi bilo koristiti novi godišnji, a ljeto dolazi) jer koliko znam djecu prije navršene godine dana ne puštaju u vrtić. Da li bih u slučaju da iskoristim 2 tjedna godišnjeg iz 2007. u 2007. imala pravo na regres?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče godišnjeg da vam treba za privikvanje djeteta na vrtić. ako se dobro sjećam s početka iznošenja vašeg problema vi nećete raditi šest mjeseci u 2007. g.? da bi dobili regres trebate raditi 6 mjeseci u 2007., a ne otići na bolovanje ili porodiljni pa čekat regres. ja sam primjerice išla na godišnji o1. 05. 2006. g. (on se računa kao da radite), a tek 04. 06. 2006. sam na bolovanju bila, pa sam dobila regres. država mi je poslodavac pa je sve striktno po zakonu i puno jednostavnije. znači kako sam rekla gore trebali bi raditi šest mjeseci pa onda da bi u osmom ili sedmom mjeseci, ovisno kako koja firma daje, dobili regres.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslodavac,ako se ne varam, pa poslodavcu hzzo vraća vjerovatno sa velikim zakašnjenjem. mislim da je negdje možda na čitanju a možda i nigdje, odredba da će to sve ubuduće isplaćivati hzzo jer se mnogim poslodavcima ova prva opcija baš pretjerano i ne sviđa.milsim da trudnicama i rodiljama baš i nije važno tko isplaćuje, glavno da ne kasne sa isplatama. pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija