Jump to content

NAKNADA SA BURZE I IZMJENE UGOVORA O RADU


Gogulinjo

Preporučene objave

Pozdrav,

trenutno radim u jednom firmi koja je d.o.o. na neodređeno od 03.09.2018.

1.Zanima me da li imam pravo na naknadu sa burze ako ostanem bez  posla? Problem je što u vlasništvu sa strane imam j.d.o.o. koji otkada sam zaposlen u novoj firmi nema nikakav promet i praktički stoji, trebam zatvoriti firmu.

2. Poslodavac nam je poslao informaciju da bi sa 01.04. išli na pola radnog vremena i pola plaće i tako slijedeća 3 mjeseca. U firmi nas je 8. Da li je moguće aneksima regulirati sve te ugovore na 3mj. i koja je situacija nakon 3mj? opet aneks ugovora sa novim uvjetima? Da li postoji kakva opcija da se to izbjegne ili da se nekako zaštitimo npr da u anekse stavimo onda stavku da nema prekida radnog odnosa i da nakon 3mj plaća se vraća na iznos koji smo imali?

hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. tko je direktor tog j.d.o.o.-a? Ako ste Vi, onda nećete imati pravo na novčanu naknadu dok za direktora ne imenujete nekoga drugoga.

2. moguće je donijeti aneks koji će trajati na određeno vrijeme od 3 mjeseca. Nakon isteka tri mjeseca, tada djelovanje aneksa prestaje i uspostavlja se stanje kakvo je bilo po prethodnom ugovoru o radu. Naravno, moguć je i ovaj način koji Vi mislite da će biti, u kojemu slučaju djelovanje aneksa može biti i dulje. Zato pažljivo čitajte aneks prije nego što ga potpišete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija