Jump to content

Uništene zemljišne knjige


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas da pomognete. Moj otac je dugogodišnji vlasnik jednog dijela parcele koja ima više vlasnika. Zemlju nikome nije prodavao i do 2000. smo imali uredan izvadak iz zemljišnih knjiga sa svim vlasnicima. Kad smo zatražili novi izvadak dobili smo na zahtjevu kemijskom dopisano od strane referenta da je zemljišna knjiga uništena te nam nemogu izdati izvadak. Nedavno dolazi rješenje o upisu zabilježbe na svim nekretninama koja je zatražena 2000. do rješenja spora koji je rješen 2001. Nigdje nije bila provedena ni zabilježba ni presuda, nego nakon četiri godine šalju to rješenje o zabilježbi u kojoj pišu da je zabilježba provedena na svim česticama osim na ovoj, jer je ta stranica u knjizi uništena. Kako je to moguće? I tko je uništio. Nije bilo tamo ni rata ni poplave ni požara i tko treba obnoviti knjigu. Ništa mi nije jasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

je napisao:

strašno...moguće djelatnici ali ne namjerno..dovoljno je proliti kavu...ili tintu..

 

djelatnici??????? a ne prije netko ko je izvršio uvid u zemljišnu knjigu obzirom da SVATKO može napravit uvid u zk? možda baš netko od gospođine rodbine kom nije odgovaralo stanje u zk, ili neki "fini"odvjetnik ili vježbenik?

odmah na djelatnike......pih

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E hvala na odgovorima, i ja tako mislim , da je netko kome ne odgovara takvo stanje uz pomoc nekog korumpiranog sluzbenika to napravio. Samo moje pitanje tko sada treba obnoviti tu knjigu. U zakonu o zemljisnim knjigama sam procitala da je nadlezni sud po sluzbenoj duznosti treba pristupiti obnovi unistene knjige. A to stanje je vec 4 godine. Uzalutni su bili i pokusaji odvjetnika i zalbe i sl. Taj sud je u jednom primorskom gradicu, gdje svak svakoga zna, a mi zivimo u drugom gradu, moja iskustva s tim sudom su katastrofa, tamo je sve moguce.

 

je napisao:

po zzk i zemljisno knjiznom poslovniku uvid u knjige se vrsi iskljucivo pod nadzorom sluzbenika suda.

logicno je onda da je kriv netko sa suda ako se radi o jednoj poderanoj stranici jer da je kriva neka stranka koja je vrsila uvid to je svakako morao zamijetiti taj referent

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija