Jump to content

Razvod nakon 10godina braka te podjela imovine


trumbica001

Preporučene objave

 Imam pitanje u svezi razvoda braka...
 
Naime prijateljica je u braku skoro pa 10god. (za 30 dana bude točno 10god.) te ima kćer sa suprugom koja je nedavno navršila 10god.
 
 Ušli su u brak sa te preselili u njegov stan koji su mu darovali njegovi roditelji te nakon njihove smrti on je kao jedinac još nasljedio i vikendicu sa goricama.
 
 Sad bi se ona htjela razvest jer ju maltretira psihički a bilo je prije i fizički što je prijavila policiji i gdje ga je sud proglasio krivim, te je još na uvjetnoj kazni.
 
 Njoj je rekla neka prijateljica (navodno pravnica) da ako želi razvod da neće imat pravo na ništa od imovine (stan, vikendica) ako nije minimalno 10god. u braku!?
 
 E sad neznam dali možda vi više znate i dal je istina da mora proći točno 10god. pa da se imovina nekako podijeli? Kćer bi svakako išla sa majkom ali nemaju kamo osim u sigurnu kuću a tamo ne želi.
 
 Pa me zanima dal ona ima ikakvo pravo na podjelu imovine i u kojem omjeru?
 
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvo pravo na ovu imovinu i to bez obzira na dužinu trajanja braka. Prema Obiteljskom zakonu, bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine. Imovina koju su bračni drugovi unijeli u brak ili je stekli za vrijeme trajanja bračne zajednice na pravnom temelju različitom od rada (kao što je ovdje nasljeđivanjem i darovanjem) njihova je vlastita imovina i ne smatra se bračnom stečevinom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija