Jump to content

Prekidanje godišnjeg odmora


SveBumVasTužil

Preporučene objave

prije 16 sati , SveBumVasTužil je napisao:

...smije li poslodavac prekinuti moj g.o. bez rješenja o prekidu g.o.

Po mom mišljenju, smije ukoliko postoji neki opravdani razlog u vidu više sile ili nečeg sličnog, dakle nekog izvanrednog događaja, koji iziskuje imanentnu reaktivaciju cijele radne snage. Naravno, po prestanku tog događaja, ostatak GO će se morati odobriti u naknadnom terminu.

prije 16 sati , SveBumVasTužil je napisao:

Nadalje, smije li moje dane g.o. prepolovit, naime ostalo mi je 10 radnih dana, a mogu dobiti 5, jer sam kao bio za vrijeme COVID krize u pripravnosti kod kuće.

Ukoliko je donio odluku o rasporedu GO za konkretne dane, smatram da je, pravno gledajući, sve u redu. Inače, u javnosti se najavljivao poseban zakon, koji bi adresirao i navedeno pitanje (barem prema najavama) obzirom na probleme koje je izazvala borba s pandemijom, međutim, u međuvremenu, raspušten je Sabor RH i kreće se u izbore, bez da je zakon donesen. Pitanje hoće li uopće biti donesen i ujesen, kada bi trebala biti formirana nova vlast.

Imajte na umu kako se pripravnost za rad, sukladno Zakonu o radu, ne smatra radnim vremenom, iako radnik ima pravo na naknadu za istu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne može radnik biti i u pripravnosti i koristiti za vrijeme iste godišnji odmor. Ili treba platiti pripravnost poslodavac ili vam uzeti GO (to smije), ali onda niste bili u pripravnosti. Imate neki papir da ste bili u pripravnosti? Dokaz? Ako ne, onda nažalost ne možete tu ništa, bili ste na GO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija