neno2805 objavljeno: 19. lipanj 2020. Dijeli objavljeno: 19. lipanj 2020. Poštovana/i Molim Vas da mi pomognete u riješavanju slj problema Smrću oca moj brat i ja naslijedili smo svaki po 1/2 obiteljskog imanja ,dok se majka odrekla u našu korist. Zbog mojih osobnih obiteljskih problema svoju polovinu naslijedstva darujem majci darovnim ugovorom. Sada bi majka vratila meni svoj darovani dio ,pa me zanima koji je postupak lakši i bolji,dali darovni ugovor ili ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ili čak oporuka. Napominjem da će majka morati u dom pa me zanim i podijela troškova s bratom oko tog. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 23. lipanj 2020. , neno2805 je napisao: Napominjem da će majka morati u dom pa me zanim i podijela troškova s bratom oko tog Stvar dogovora. , neno2805 je napisao: Sada bi majka vratila meni svoj darovani dio ,pa me zanima koji je postupak lakši i bolji,dali darovni ugovor ili ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ili čak oporuka. Oporuka je vezana za nasljeđivanje, tako da vam to nije opcija, između darovanja i ugovora o dosmrtnom uzdržavanju izabrao bi ovaj drugi, tim više što će uzdržavanje i biti pružano. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.