Jump to content

Naknada za topli obrok


bscorpio1603

Preporučene objave

Tvrtka ima poslovnice na više lokacija. U centrali poslodavac ima restoran gdje djelatnici mogu konzumirati topli obrok pri čemu snose trošak u iznosu od 7 kn, a razliku do stvarne cijene od 28 kn sufinancira poslodavac. U drugom gradu poslodavac ima ugovor s vanjskom firmom (restoranom) o dostavi gableca, radnici također plaćaju 7 kn, a razliku do tržišne cijene također sufinancira poslodavac. Hrana koju dostavlja taj restoran je upitne higijenske i zdravstvene kvalitete pa većina djelatnika ne naručuje tu hranu već donosi od kuće/naručuje iz drugih restorana. U tom slučaju firma ne sufinancira topli obrok, već djelatnik snosi trošak u potpunosti. Pitanje glasi: je li zakonski prihvatljivo da poslodavac sufinancira topli obrok samo onim djelatnicima koji se koriste uslugama restorana i što je s onim djelatnicima koji zbog bilo kojeg razloga (zdravstveni, higijenski…) ne konzumiraju restoransku hranu? Imaju li ovi potonji pravo na sufinanciranje obroka u iznosu od 21 kn, kao i svi ostali djelatnici? Je li to definirano nekim zakonom ili pravilnikom? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija