bscorpio1603 objavljeno: 23. lipanj 2020. Dijeli objavljeno: 23. lipanj 2020. Tvrtka ima poslovnice na više lokacija. U centrali poslodavac ima restoran gdje djelatnici mogu konzumirati topli obrok pri čemu snose trošak u iznosu od 7 kn, a razliku do stvarne cijene od 28 kn sufinancira poslodavac. U drugom gradu poslodavac ima ugovor s vanjskom firmom (restoranom) o dostavi gableca, radnici također plaćaju 7 kn, a razliku do tržišne cijene također sufinancira poslodavac. Hrana koju dostavlja taj restoran je upitne higijenske i zdravstvene kvalitete pa većina djelatnika ne naručuje tu hranu već donosi od kuće/naručuje iz drugih restorana. U tom slučaju firma ne sufinancira topli obrok, već djelatnik snosi trošak u potpunosti. Pitanje glasi: je li zakonski prihvatljivo da poslodavac sufinancira topli obrok samo onim djelatnicima koji se koriste uslugama restorana i što je s onim djelatnicima koji zbog bilo kojeg razloga (zdravstveni, higijenski…) ne konzumiraju restoransku hranu? Imaju li ovi potonji pravo na sufinanciranje obroka u iznosu od 21 kn, kao i svi ostali djelatnici? Je li to definirano nekim zakonom ili pravilnikom? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 23. lipanj 2020. Dijeli odgovoreno: 23. lipanj 2020. Ovisi o propisu poslodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.