Jump to content

Skrbnistvo hitno


zelkem

Preporučene objave

Dobar dan,trebam savjet u vezi prelaska djeteta od oca kod majke.Situacija je komplicirana pa cu ukratko,a ukoliko ce trebati vise info napisati cu ih dodoatno.Dijete u starosti 12 godina prilikom razvoda braka zivjelo je kod mene te je prije 3 godine preslo zivjeti kod oca.Otac ga je u nekoliko navrata fizicki zlostavljao,a psihicki to radi cesto u smislu vrijedanja i deranja.Sa djetetom nisam ostvarivala kontakte koji su mi bili zakonski odredeni jer je otac branio.Dijete sam sada prije par dana uspjela dobiti na praznike koji su mi zakonski odredeni u trajanju od mjesec dana te mi je dijete reklo da se vise ne zeli vratiti ocu i da ga se boji.Molila bi vas da mi kazete da li postoji kakva zakonska mogucnost da dijete ostane kod mene do konacne odluke suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega se trebate obratiti CZSS i upoznati ih sa navedenom situacijom, a zatim bi trebali podnijeti sudu tužbu radi promjene odluke s kojim će roditeljem dijete živjeti, o susretima i druženju, te o uzdržavanju. I uz tužbu dostaviti prijedlog za privremenu mjeru kojom tražite da dijete živi kod Vas, da se na određeni način koji navedete urede susreti i druženja sa ocem, da otac plaća alimentaciju u iznosu koji tražite i da privremena mjera kao takva ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja tog postupka kojega ste pokrenuli tužbom  ili do drugačije odluke suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, zelkem je napisao:

znaci dijete moze ostati kod mene sa tom privremenom mjerom do okoncanja postupka?

Da, ako sud usvoji ovaj Vaš prijedlog o privremenoj mjeri.

Prije 10 minuta, zelkem je napisao:

Zanima me jos kako sam ja preselila u inozemstvo hocu li moci dijete do okoncanja sudske odluke odvesti tamo?

Ovisi o odluci suda, a za koju je potrebno posredovanje CZSS, jer isti donosi izvješće o osobnim i obiteljskim prilikama. Svakako činjenica da ste preselili u inozemstvo otežava i usporava postupak. Tako da nemojte čekati sa javljanjem CZSS i pokretanjem postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija