Jump to content

Imovinsko pravo


nadamaric

Preporučene objave

Dobar dan 2014 sam se udala i ja suprug smo živjeli do 2019 na prizemlju kuće u vlasništvu svekrve. Za to vrijeme sam na svoje ime digla kredit 20.000 eura ne namjenski i napravili smo apartman koji iz dajemo i podigli potkrovlje i još par manjih stvari. Pošto je muž na tabletama svekrva nam je 5 godina pravila probleme. Da bi na kraju mene i sina izbacila  muž, uskoro bivši, je u zatvoru. Krefit ne plaćam jer nemam novac a sve uloženi je na ime i vlasništvo svekrve. Sada i suprug govori da ne zna ništa o kreditu, a sve smo zajedno radili. Znam da su me izradili ostao mi je kredit a nemam prava ni na šta jer je sve na njenom imenu. 

Može li savjet i pomoć. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprike, nisam vidjela da je u pitanju isti korisnik. 

Vezano za uzdržavanje, tu svakako ustrajte sa požurnicama, jer kako ste i sami naveli, radi se o žurnom postupku koji je u zastoju zbog sveopćih okolnosti. Međutim, ukoliko ne budete uporni, da tako kažem doslovno "dosadni", sve ovo bi moglo potrajati.

Vezano za bračnu stečevinu, ne vidim razlog zašto ne bi pokušali pregovarati sa suprugom vezano za podjelu bračne stečevine, po mogućnosti preko odvjetnika, tako da to dobije jednu dozu ozbiljnosti u Vašoj namjeri. A ako se suprug ogluši na pokušaj dogovora, da pokrenete postupak razvrgavanja i diobe bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već je odvjetnik poslao požurnicu vezano za uzdržavanje...a što se tiče bračne stečevine mi je zakonski nigdje na papiru nemamo. sve smo radili na svekrvinom vlasništvu i naravno kd su nas izbacili mog imena nigdje nema ni njegovog, osim što je kredit na mom imenu. Ukratko sve je njihovo šta smo napravili, dijete zajedničko koje je isto maltretirano, vodi se postupak, a kredit samo moj. Dosta novaca preko 30 000 eura je uloženo i naravno doslovno rečeno nakon obiteljskog nasilja nada mnom od strane supruga i svekrve pred maloljetnim sinom, potjerani iz kuće. Sve je uređeno još i zarađuju na apartmanu kojeg smo mi napravili a ja moram ozplaćivati kredit. u jako teškom sam stanju. Hvala na svakoj pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 14 minuta, podstanar0000 je napisao:

imam li zakonsko pravo se boriti za uloženo zajedničko na svekrvino vlasništvo i taj kredit

Ulaganja koja ste imali mogu biti predmetom sudskog postupka na način da tražite da Vam se isplati ono što je uloženo u tu imovinu. Znači, da ne možete postaviti stvarno pravni zahtjev kojim bi tražili da Vas se utvrdi kao vlasnicom dijela te nekretnine. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija