Jump to content

Privatna tuzba-dali se isplati?


n.stevanovic

Preporučene objave

Postovanje,

Naime kad sam imala 18 godina bila sam u vezi s ovisnikom (prvih par mjeseci veze nisam to znala). Da skratim, bio je na heptanonima i meni ih je jednom stavio u sok (bez mog znanja),meni se svidilo nazalost i pocela sam uzimati s njim,on me na kraju ucjenio da moram krasti za njega,da dignem pretplatu da uzmem telefon,svasta u zamjenu da mi da terapiju. Takodjer sam trpila psihicko i fizicko zlostavljanje,bila privedena svaki put sa njime,trpila sam prijetnje smrcu i razno razne ucjenje. Obzirom da je taj slucaj iz 2014/2015 godine,zanima me dali ima smisla sada ista pokretati,moze li se redovnim putem ili privatnim,te koliko se to isplati i kakav bi bio ishod?

Prije nisam imala snage da ista pokrecem,bila sam na lijecenjima bezuspjesnim i na kraju u komuni. Danas sam okej,imam svoju obitelj,ali imam dosje,stalno me zovu da svjedocim,imam ovrhe zahvaljujuci toj vezi i osjecam da bi trebala nesto poduzeti ali me zanima dali je moguce?

Hvala unaprijed svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su Vam nastale psihičke i fizičke posljedice od zlostavljanja, a koje je kazneno utvrđeno (dakle, on pravomoćno osuđen za kaznena djela na Vašu štetu), možete potraživati naknadu štete od njega. Isto tako, sve što ste platili umjesto njega, a on je trebao, možete tražiti (ali ono što je nastalo unutar pet godina unatrag), sve ostalo je u zastari. Međutim, ako je on još uvijek u istoj situaciji, tada vjerojatno nema imovine iz koje biste se mogli naplatiti od njega, pa bi svi postupci potencijalno bili uzaludni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija