Jump to content

Otkaz i sve vezano uz njega


Sokrekran

Preporučene objave

Radim za jednu tvrtku u nautiki vise od 6 god. Prijavljen na neodređeno. Saznajem da mi imaju namjeru dati otkaz (tehnoloski visak-kao !? ).

Novi godisnji odmor nisam koristio,a prekovremene sate imam jer zadnja 3 mjeseca radim cca.240 h mijesecno.

Zanima me ako netko zna pravi slijed sad glede otkaza,na sto da pripazim,sto da potpisem ili ne....

Svako misljenje osobe koja se razumi i radno pravo,vise nego dobrodoslo. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oštovane kolege,

Nažalost, kako vjerujem već i znate, pogoršavanjem situacije izazvane pandemijom došlo je do urušavanja preostalog dijela sezone, otkaza svih događanja, postupnog odlaska gostiju i drastičnog pada poslovne aktivnosti.

Iako smo se svi skupa nadali da ćemo sezonu odraditi uspješno do kraja i time barem djelomično nadoknaditi zaostatak ovog proljeća to se ovim razvojem događaja sigurno neće dogoditi.

Štoviše, neizvjesno je i kada i u kojem obliku će situacija stabilizirati, tržište oporaviti i uspostaviti normalna dinamika poslovanja.

Stoga moramo razmišljati o opstanku tvrtke i preživljavanju što je rezultiralo za sada nimalo ugodnim potezima, zatvaranjem restorana, zatvaranjem dućana i zahvalom na suradnji nekima od naših dragih i vrijednih kolega iz raznih sektora.

Posve je, međutim, izvjesno da sve to neće biti dovoljno i da će tijekom predstojećeg razdoblja jeseni i zime moguće  biti i daljnjih bolnih rezova.

Naravno sve uz nadu, da će se situacija na globalnom i lokalnom nivou uskoro popraviti i ugroza prestati, a tržišta otvoriti te da ćemo u tom slučaju pojavom normalnog poslovanja sve te naše drage kolege rado ponovno vidjeti među nama.

Stoga Vas molim, da najprije s svojim ljudima napravite neobavezujuću informativnu anketu i prokomentirate mogućnost da možda neki među njima sami imaju želju raskinuti radni odnos kao tehnološki višak uz pripadajuću otpremninu. Zakonsku neoporezivu otpremninu u iznosu od 1/3 mjesečne bruto plaće po godini staža u marini.

 

Ovaj mail sam jucer dobio . Moj usmeni upit za godisnji odmor,da je on pisan dok sam bija doma za vrijeme karantene,na upit za prekovremene sate,nema nista od toga. Obavijestija sam Ministarstvo rada o ovome . Nastojat cu i drzavni inspektorat obavijestit,ali cisto sumnjam da ce biti ikakav dobar rezultat od nadleznih institucija.

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija