Jump to content

Otvaranje firme u RH ako si strani državljanin


Đurđa2

Preporučene objave

Može bez problema otvoriti samo su uvjeti daleko rigorozniji. Mora na početku uplatiti 200.000 kn temeljnog kapitala i zaposliti najmanje 3 hrvatska državljanina. Ovo se ne može ni zaobići ni sa kupovinom već postojeće tvrtke jer će je morati dokapitalizirati do 200.000 kn ako je temeljni kapital manji od toga.

Postupak otvaranja je isti kao i za hrvatske državljane samo je potrebno kod bilježnika priložiti makedonsku putovnicu na uvid (napravite par kopija prije odlaska kod bilježnika čisto da ne bude iznenađenja)

 

edit: ukoliko nema toliko novaca najbolje je da ako može da otvori firmu u Makedoniji i onda ta firma kod nas otvori tvrtku kćer sa temeljnim kapitalom od 20.000 kn (može čak i j.d.o.o. za 10 kn) u kojoj on može biti bez problema direktor jer već ima OIB i pretpostavljam dozvolu za rad i boravak. Samo je pitanje makedonskih propisa da li može tvrtka biti bez prometa i bez zaposlenih.

uređeno: od ksa W123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija