Jump to content

Alimentacija


Lumini

Preporučene objave

Kćer mi je maturantica,slijedeće godine završava srednju školu i trebala bi upisati faks.Međutim,obzirom da želi studirati u Australiji i da bi na njihov faks krenula otprilike u 2. mj. 2022,zanima me kakva su prava po pitanju daljnjeg primanja alimentacije.Da li ima pravo primati i za period "pauziranja" ili bi trebala prekinuti primanje,pa po upisu na Australski faks ponovo pokrenuti postupak u kojem bi tražila alimentaciju dok se školuje.Kome se obratiti u tom slučaju?Napominjem da alimentaciju prima malo manje od 10 god i koliko je iznosila tada-800 kn...jednako prima i danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imala bi pravo na alimentaciju temeljem zakonske odredbe koja kaže da punoljetno dijete koje je završilo srednjoškolsko obrazovanje, a ne može se zaposliti, roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon prestanka obrazovanja ako dijete nije navršilo dvadeset šest godina. Zašto ne tražite povećanje alimentacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija