Jump to content

grobno mjesto


proka

Preporučene objave

Poštovani, molim da mi rastumačite neke nejasnoće oko vlasništva-prava na korištenje grobnog mjesta na groblju Miroševac.

Otac je preminuo 1997. god. Pokopan je na groblju Miroševac gdje je imao grobno mjesto ( na istom je pokopana mati 1987. god.) U ostavinskom postupku kao nasljednici navedeni smo ja i djeca pokojne sestre( koja nije pokopana u istom i nije živjela u zajedničkom kućanstvu).

Sestra je preminula 1987. god. u koje vrijeme nije živjela u zajedničkom kućanstvu sa pokojnim ocom. Svih ovih godina grobnu naknadu plaćam ja.

Dali djeca pokojne sestre (koja je preminula prije oca, a nije živjela u zajedničkom kućanstvu) imaju pravo na vlasništvo grobnog mjesta za koje ja plaćam pristojbu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne nasljeđuje se samo grobno mjesto nego pravo na korištenje grobnog mjesta. Ako su kao nasljednici navedeni i Vaši nećaci, onda i oni imaju pravo na korištenje grobnog mjesta, ali bi trebali snositi i naknadu za korištenje grobnog mjesta sukladno svojim udjelima. Isto možete provjeriti u upravi groblja, tko je naveden kao korisnik grobnog mjesta i tražiti da se sukladno tome raspodijeli grobna naknada za ubuduće, a za posljednje petogodišnje razdoblje, ako ste cijelu naknadu zaista plaćali Vi, potraživati naknadu istoga od nećaka (ostalo je u zastari).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija