Jump to content

Neprovediv darovni ugovor


mala13

Preporučene objave

Kako riješiti situaciju kada otac daruje dvjema kćerima stan ali greškom javnog bilježnika u ugovor se ne unesu idealni dijelovi predmetnog stana, nego "jednoj kćeri ostavljam sobu,a drugoj ostatak stana". Uknjižba još nije bila provedena na njegovo ime, već stan glasi na bivšeg vlasnika. Nakon toga otac umre, i navedeni ugovor se ne može provesti, odnosno uknjižiti na kćeri. Poslije njegove smrti je provedena ostavinska rasprava, i taj stan nije ušao u ostavinu. Kako uknjižiti taj stan na kćeri? Možda zatražiti preotvaranje ostavinske rasprave i zatražiti unošenje stana kao novopronađenu imovinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ste imali neki dokaz (izvod iz katastra, ugovoro kupoprodaji s s knjižnog vlasnika na oca i slično) da je stan izvanknjižno vlasništvo pokojnog oca, trebalo je stan navesti tijekom ostavinske rasprave.

Sada opet možete prijaviti stan kao naknadno pronađenu imovinu, te se sa sestrom dogovoriti oko podjele, no, uknjižba će biti moguća tek nakon što sredite gruntovno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija