Jump to content

osoba trvrdi da smo ušli na posijed


wildeurope

Preporučene objave

pozdrav.molim vas savjet ili bar mišljenje.naime prekjučer nam se u kući pojavila ženska osoba 50-ak god.doslovno upala u kuću kao "kauboj"i tvrdi da je naš vinograd na njezinom posjedu koji je ona nedavno nasljedila(vinograd je posađen prije rata)stvar je u tom da gospođa  živi u susjednom mjestu 5-6 km.i kako je sama rekla ne zna gdje joj se nalaze zemlje koje je nasljedila.smireno i bez galame smo joj pokušali objasniti da ona s našom zemljom nema ništa i da njezina obitelj ima zemlje pokraj nas.a ne gdije je naš vinograd.ali ona jednostavno ne da do riči priča kao navijena i još galami na nas u našoj kući pred djecom.da bih jučer ponovo došla s vlasničkim listom i br.čestice 470.odmah sam joj rekao da mi s tim nemamo ništa naša čestica je br.469.na na internetu sam joj otvorio katastarsku kartu i pokazao to.nakon tog se smirila i otišla.da bih opet sinoć našla naš broj i nazvala i opet napadala i pijetila s policijom. tvrdi da smo je prevarili da je ona također gledala katstarske karte na internetu.i da je njezina čestica točno gdije je naš vinograd.problem je u tom sto karte koje otvorite na internetu se ne poklapaju 100% s česticama.i to se vidi.npr.put nije ucrtan točno gdije je put već je ucrtan pokraj puta tj.ocrtane granice su pomaknute malo u lijevo u usporedbi s google earth kartom.na što sam joj ja rekao da ako ima nekog od starijih ljudi tko bih mogao znati da ih dovede i da joj pokažu gdje je njeno.ili da dovede geodeta ali ne ona neće geodeta jer neće dodatni trošak.već memni postavlja uvjet da odstupim do 01.11.2020 ili će me tužiti za ometanje posijeda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjerite na Geoportalu, odnosno na katastar.hr, tamo bi snimka stanja trebala biti ispravna. Rokovi za smetanje posjeda su 30 dana od dana saznanja za osobu koja smeta i čin smetanja. Međutim, u konkretnom slučaju mi se čini da se ne radi o smetanju posjeda, već o sporu oko međe, pa biste trebali Vi ili gospođa pokrenuti postupak radi uređenja međe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija