Jump to content

početak učenja- pravosudni


anonimno

Preporučene objave

A na žalost nema tu čarobne formule...

 

Ja bih ti rekla sa najtežim (građansko-materijalno i proces ili kazneno-materijalno i proces), a između tih "ubojica" napravi mali "predah" sa npr. radnim, obiteljskim, ustavnim...

I možda da počneš s nečim što najmanje radiš i čega se najmanje sjećaš s faksa, ali s jednim od ovih teških, da.

To je moje mišljenje, pričekaj da ti se možda još tko javi, pa sam/a odluči ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam učila ovako - prvo sam sve potcrtala, svu literaturu, pitanja tada nije bilo, barem nisu bila dostupna u ovakvom broju kao danas, sve ono što sam smatrala važnim i posebnim. Onda sam učila područje po područje (onako kako su grupirana područja). Sve sam zapravo iščitavala (to je moj način učenja i funkcioniralo je i na faksu i kod polaganja pravosudnog -položila sam od prve). Onda kada bih iščitala jedno područje, išla bih na drugo, ali se u tom krugu ne bih ponovno vraćala na ono što sam prošla. Kad sam jednom prošla sve, opet ispočetka. Na kraju sam si pisala u rokovnik plan za pojedine dane - što ću i koliko prijeći. Moj je osjećaj tada tijekom tog učenja bio da ništa ne znam (mislim da je to jedan generalan osjećaj), no na DAN D, sve se kao otvorilo i svega sam se sjetila. Savjet je da kada si na jednom području ne razmišljaj o drugom, jer će ti se činiti da ne znaš od tog drugog područja ništa.

I da, ne znam u kojoj si fazi, da li si uopće prešla svo gradivo, kada planiraš izaći na ispit, da li još uvijek radiš ili si na učenju - dakle sa koliko vremena raspolažeš dnevno, ali znaj da će ti u početku trebati puno vremena, no primijetit ćeš kako ti s vremenom za to iščitavanje treba sve manje i manje vremena. Na kraju preko svega letiš. Ja sam počela učiti 01. veljače, kada me šef pustio s posla na učenje (godišnji plus ono što se dobije po zakonu) a položila sredinom travnja. Nadam se da ćeš i ti biti te sreće. SRETNO SVIMA KOJI POLAŽU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja sam sve prošla više puta i naravno da imam osjećaj da znam jedino ono što sam prošla zadnje, a o ostalom pojma nemam :-(

Ispit se polako ali sigurno bliži..

Kako najpametnije koncipirati to zadnje, finalno obračunavanje sa tom ogromnom količinom gradiva, a kako bih svu tu silu podataka uspjela ISTOVREMENO zadržati u glavi? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam tek na samom početku,

u smislu treba uzet prvi knjigu tj. zakon u ruke i početi čitati i učiti, bljak :-x , nisam učila godinama,

i to ću raditi uz posao, prvo sad jedno dva , tri mjeseca,ako se dobro skoncentriram i discipliniram a onda, mogu jedino uzeti godišnji i planirati izaci tamo u 6, 7 mjesecu.nadam se!

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija