Jump to content

Činovi Mup


anonimno

Preporučene objave

Postavio bih pitanje g. Mrljavcu ili nekom drugom tko ima iskustava ili saznanja vezano za prevođenje činova iz MUP-a prilikom odlaska u invalidsku mirovinu. Naime u MUP-u se izdaju famozna rješenja o raspoređivanju na radna mjesta u stilu taj i taj u činu tom i tom se raspoređuje na radno mjesto za koje je predviđeno zvanje to i to. Konkretno u mom slučaju ja sam sa srednjom stručnom spremom radio zadnjih desetak godina na radnom mjestu za koje je predviđena najmanje viša stručna sprema te sam nosio funkcionalne oznake tog radnog mjesta, točnije višeg policijskog inspektora za koje sam posjedovao rješenje. Zanima me sada koji će se meni čin gledati i uzeti u obzir prilikom odlaska u mirovinu jer po Zakonu o pravima branitelja se navodi ako se ne varam osobni čin, zvanje i ustrojbeno radno mjesto. Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu si jer ''rekla-kazala'' može samo štetiti. U krajnjem slučaju vjerojatno postoji i pravo žalbe ukoliko ne budem zadovoljan s njihovim rješenjem ili odlukom koju budu donijeli o činu koji mi se određuje, jer nisam bezveze sve te godine rukovodio ljudima i snosio odgovornost. Postavio sam pitanje iz razloga što je to po meni nedorečeno iz perspektive MUP-a, kao što rekoh osobni čin, ustrojbeno mjesto i zvanje i zato me zanimalo kako su druge kolege prošle u sličnim slučajevima. Po tome meni ustrojbeno mjesto najviše ide u korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija